Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Τριήμερος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα – Θα κλείσουν σχολεία

Καιρός: Τριήμερος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα – Θα κλείσουν σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τριήμερος καύσωνας αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα από την Τρίτη (11/06), με αποκορύφωμα την Πέμπτη (13/04) όταν ο υδράργυρος θα φτάσει -κατά τόπους- ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες. επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11/06) έως και την Παρασκευή (14/06).

Καύσωνας: Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή (14/06)

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και στα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (11/06) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38.

Ακόμα, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και -τοπικά- τους 41, στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39.

Επίσης, την Τετάρτη (12/06) και την Πέμπτη (13/06) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

Ως εκ τούτου, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου και στην κεντρική Μακεδονία -τοπικά- τους 40, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27.

Ακόμα, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία τους 41 με 42, με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28.

Ακόμα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν -κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29.

Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 38 με 39, ενώ -τοπικά- στο εσωτερικό της Κρήτης είναι πιθανόν να φτάσει τους 40 με 42.

Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν, την Πέμπτη (13/06), τους 42, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Εν συνεχεία, την Παρασκευή (14/06) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ, από τις απογευματινές ώρες, αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Ακόμα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και στην κεντρική Μακεδονία τους 37, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26.

Καύσωνας: Ποια σχολεία κλείνουν και πού

Οι ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία λόγω του καύσωνα είναι γεγονός, καθώς οι αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (10/06).

Αναλυτικά, ο δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό) από την Τρίτη (11/06) έως και την Πέμπτη (13/06).

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, και τα ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Επίσης, μετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά κατόπιν εισήγησης των Δημάρχων, τα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Θηβαίων, Ορχομενού και Τανάγρας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Καύσωνας: Η προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το απόγευμα της Δευτέρας (10/06) επέστησε «την προσοχή όλων για τον τριήμερο καύσωνα» που επίκειται.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την προετοιμασία για τον επερχόμενο καύσωνα.

Έτσι, προσερχόμενος σε αυτή τη σύσκεψη, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε:

«Με βάση και τον Δείκτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4 για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια Υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση φυσικά πρώτου και δευτέρου βαθμού.

»Θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της, των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους, της οικολογίας».

Ακόμα, στις σχετικές δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε:

«Είμαστε ήδη 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

»Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος.

»Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει, όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη.

»Εφιστώ την προσοχή όλων σε αυτήν την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Bloomberg: Έρχεται «καυτός» Ιούλιος για την Ελλάδα – «Μαύρες» προβλέψεις για την Ευρώπη

Καμίνι η Ελλάδα: Προς τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο – Που θα φτάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες στην Ελλάδα;

Κικίλιας: Εμπρηστής έβαλε τη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου – Υπάρχει βίντεο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr