Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Μύκονο ο αρχαιολόγος Ψαρρός εξακολουθεί να «μη νιώθει ασφαλής να συνεχίσει το έργο του εκεί»

Στη Μύκονο ο αρχαιολόγος Ψαρρός εξακολουθεί να «μη νιώθει ασφαλής να συνεχίσει το έργο του εκεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέντε μήνες μετά τον ξυλοδαρμό του στη Μύκονο, που συγκλόνισε το νησί και έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των αυθαιρεσιών στο νησί, ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ψαρρός εξακολουθεί να «μη νιώθει ασφαλής να συνεχίσει το έργο του εκεί».

Ο κ. Ψαρρός ξυλοκοπήθηκε στις 7 Μαρτίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Αττική.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν τόσο σοβαρά που, πέραν του ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί, για μεγάλο διάστημα, δεν μπορούσε «να συνεχίσει τη δουλειά του».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και με την ψυχραιμία που εξασφαλίζει η χρονική απόσταση από την επίθεση σε βάρος του, αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει βήματα προόδου για την αντιμετώπιση της ανομίας στο νησί, με κυριότερο όπως λέει την αποστολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλλου, στη Μύκονο.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι θα έπρεπε όλα αυτά να έχουν γίνει πριν υπάρξει θύμα ο ίδιος.

«Δεν νιώθω ασφαλής να συνεχίσω εκεί το έργο μου, παρότι θα το ήθελα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρρός, και εξηγεί ότι δεν έλαβε τις εγγυήσεις που χρειαζόταν ο ίδιος από την πολιτεία για να επιστρέψει στη Μύκονο.

«[…]Δεν έλαβα εγγυήσεις για την παρουσία μου στη Μύκονο» λέει και αναφέρεται στα δρομολόγια εκτός ωρών εργασίας του.

«Χωρίς στήριξη δεν θα κατέβω κάτω να κάνω τον καουμπόη σε μια εποχή που ο καθένας τρώει ξύλο ανά πάσα στιγμή» προσθέτει και αναφέρεται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Οι υποθέσεις αυτές, από όπου κι αν τις έπιανες δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν»

Ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου «άνοιξε» τον ασκό του Αιόλου για τη Μύκονο, «φωτίζοντας» το πρόβλημα των αυθαιρεσιών στο νησί, ζήτημα που το in ανέδειξε επανειλημμένα με ντοκουμέντα.

Οι παρανομίες στις παραλίες οδήγησαν στην ανάδειξη του «κινήματος της πετσέτας» από πολίτες της Πάρου αρχικά αλλά και άλλων νησιών που διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση.

«Αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν με χτυπήσουν. Οι υποθέσεις αυτές, από όπου κι αν τις έπιανες δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν, έπρεπε να είχαν επέμβει» τονίζει ο Μανώλης Ψαρρός και επισημαίνει ότι ακόμα και τώρα, κρίσιμες θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν και ελεγκτικό ρόλο παραμένουν υποστελεχωμένες.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του αποτέλεσε την αφορμή για κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, ο κ. Ψαρρός επισημαίνει ότι ήταν μεγάλη η συμβολή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ανάδειξη του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: Δέκα ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο και έδειραν τον αδελφό του – Συνελήφθη 16χρονος

Κώστας Καραμανλής: Στόχευση της Τουρκίας είναι να διασπάσει την ενότητα του Ελληνικού χώρου και να επιβάλλει το imperium της

Νίκος Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό εγγυητής της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού στη θάλασσα

Ρόδος: Εξώδικα και κατασχετήρια επιδίδονται σε πλημμυροπαθείς

Κακοκαιρία BORA: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr