Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Κατώτατος Μισθός, Μισθός, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),
Έρευνα της Βρετανικής Ασφαλιστικής εταιρείας William Russel, συγκρίνει τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες ανά τον κόσμο, με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα να είναι αποκαδριωτικά.
Η σύγκριση γίνεται με βάση στοιχεία από 30 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ανάμεσα στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, η οποία δυστυχώς καταγράφει πολύ χαμηλές επιδόσεις.
Οι χώρες με το χαμηλότερο μέσο μισθό στον κόσμο
Το Μεξικό είναι βέβαια η χώρα με το χαμηλότερο μέσο μισθό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, με 16.610 δολάρια ετησίως, δηλαδή περίπου 15.878 ευρώ (μικτά).
Η χώρα έχει επίσης το χειρότερο εργασιακό σκορ στην έρευνα με 0,47, εξαιτίας των χαμηλών μισθών, των ημερών άδειας μετ’ αποδοχών και των δωρεάν διακοπών. Συνυπολογίζονται επίσης οι πολλές ώρες εργασίας, αλλά και η συστηματική καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η Σλοβακία καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση με μέσο μισθό 24,769 δολάρια δηλαδή 23677,43 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο η χώρα έχει συνολικά πολύ καλές εργασιακές συνθήκες.
Η Ελλάδα είναι τρίτη στη λίστα με το χαμηλότερο μέσο μισθό, ενώ έχει ένα από τα χαμηλότερα σκορ στο δείκτη εργασίας και απασχόλησης με 2,89.
Αυτό το σκορ οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς, τις πολλές ώρες εργασίας και το κακό ιστορικό όσον αφορά την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ακόμα η Ελλάδα είναι 22η μεταξύ των 30 χωρών όσον αφορά τον κατώτατο μισθό με 10.389 δολάρια δηλαδή 9931,16 ευρώ ετησίως.
Ακόμα είναι δεύτερη μετά το Μεξικό στις εργάσιμες ώρες ανά εβδομάδα με 39,2 ώρες.