Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πόρισμα φωτιά των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποτυπώνει όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως αποκαλύπτει το Σάββατο το “Έθνος”, μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ, συνταξιοδοτήσεις – μαϊμού, δωρεάν κινητά ακόμη και στα χρόνια της κρίσης εμπεριέχονται στο πολυσέλιδο πόρισμα που εστιάζει στην περίοδο 2001-2011 και διαπιστώνει ανυπαρξία κανονισμού προμηθειών αλλά και πλήρη ανεπάρκεια ελέγχου δαπανών.

Από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι από τα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτονταν δαπάνες για ενοίκιο και κοινόχρηστα της οικίας του προέδρου στον Χολαργό, αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου 3.000 κυβικών και αξίας 67.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του προέδρου, Τζανέτου Καραμίχα, έξοδα λειτουργίας οργάνων της διοίκησης, όπως εδέσματα και πιστωτική κάρτα προέδρου, διάφορα απρόβλεπτα έξοδα για αγορές λουλουδιών, κινητών τηλεφώνων, δαπάνες για πρωτοχρονιάτικα φλουριά, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που προκύπτουν από το πόρισμα:

2001-2009: Φλουριά για βασιλόπιτα, 9.000 ευρώ

2001-2005 : Γαλοπούλες και αρνιά στους εργαζόμενους, 7.000 ευρώ

2005-2007: Γαλοπούλες και αρνιά, 10.000 ευρώ

2007-2011: Γαλοπούλες και αρνιά, 6.500 ευρώ

2001-2010: Κινητό προέδρου, 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

2001-2011: Κυλικείο οργανωτικής διοίκησης, 345.000 ευρώ

2006-2011: Σπίτι προέδρου: Ενοίκιο 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ, ρεύμα 2.300 ευρώ. (Μαζί με έξοδα για εδέσματα, λουλούδια, αγορά κινητών, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Πάσχα, Χριστοουγέννων κ.λπ. το ποσό φθάνει στα 184.819 ευρώ.)

100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν σε βάθος δεκαετίας ενοίκια, κοινόχρηστα και η καθαρίστρια.

103.000 ευρώ για πιστωτική κάρτα του προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ.

68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν.

25.000 ευρώ για το κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και πληρωμή αγορών από duty free.

Στην περίοδο του ελέγχου η ΠΑΣΕΓΕΣ δαπάνησε πάνω από 3 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών καταβάλλοντας εκτός των άλλων για τους τρεις εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί διάφορες εισφοροκρατήσεις και επιδόματα, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του Βελγίου παρότι σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΚΑ, εξαιρούνταν από το βελγικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και δεν υπήρχε λόγος να επιβαρύνεται η οργάνωση.

Επίσης από το 2001 μέχρι το 2011 αποχώρησαν 68 υπάλληλοι κοστίζοντας 3,5 εκατ ευρώ. Η αποχώρηση με κίνητρα εξόδου γινόταν με την καταβολή του 100% των αποζημιώσεων και όχι με το 75% βάσει νόμου. Δίνονταν ποσά για εξαγορά στρατιωτικής θητείας και καθρά ποσά 4.522 ευρώ για τις γυναίκες. Το 2012 αποχώρησαν τρία στελέχη λαμβάνοντας κίνητρα εξόδου και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο Τζανέτος Καραμίχας δήλωσε ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις.

Οσο για το πολυτελές αυτοκίνητο Lexus ανέφερε ότι «δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά των αγροτών», ενώ πρόσθεσε ότι «το προσωπικό του αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερου κυβισμού από το Lexus».

Τόνισε ακόμη ότι ήταν αντικατάσταση προηγούμενου αυτοκινήτου ιδίου μεγέθους.

Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, ο κ.Καραμίχας υποστήριξε ότι «αυτές οι δαπάνες και παροχές ήταν προς τους εργαζομένους. Εγώ τα βρήκα και τα έκοψα αυτά κάποια στιγμή. Τα έκοψα γιατί τα θεωρούσα παράλογα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σαββίδης εξήγησε τους λόγους που έκλεισε και το «Έθνος της Κυριακής»

Έθνος της Κυριακής: Αναστέλλεται η έκδοση της εφημερίδας

Ο Δένδιας προειδοποίησε με θέμα τουρκικών νησιών που σύμφωνα με τη «Λωζάννη» δεν έπρεπε να κατέχει η Τουρκία

Μπορέλ: Καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσο δεν σταματά τις γεωτρήσεις

Επιδημιολόγος του Yale: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα καταστραφούν οι ζωές των ανθρώπων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr