Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε 90 ασθενείς θα χορηγηθεί το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο – Τι δήλωσε η Γκάγκα

Σε 90 ασθενείς θα χορηγηθεί το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο – Τι δήλωσε η Γκάγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκινoύν σήμερα Τετάρτη στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» οι κλινικές δοκιμές του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου για την καταπολέμηση τoυ κορωνοϊού.

Συνολικά 90 ασθενείς, με ήπια ή μέτρια βαρύτητα covid-19, χωρίς αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά με ακτινολογικά ευρήματα, πρόκειται να λάβουν τις δόσεις.

H διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, εξήγησε πως το φάρμακο μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών.

Ωστόσο, καθώς βρίσκεται σε κλινική μελέτη, δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί ευρέως σε όλους.

«Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο.

»Οι μελέτες στο Ισραήλ έδειξε ότι οι ασθενείς πήγαν πολύ καλά.

»Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε.

»Υπάρχει μακριά πορεία δοκιμών σε διαφορετικούς πληθυσμούς.

»Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι.

»Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής», τόνισε η κ. Γκάγκα, μιλώντας στο Mega.

Το τεχνολογικά προηγμένο φάρμακο θα χορηγείται μία φορά την ημέρα, για πέντε ημέρες και οι ασθενείς θα παρακολουθούνται και μετά το εξιτήριό τους.

Οι δοκιμές στην Ελλάδα γίνονται μετά από συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στον Μπ. Νετανιάχου την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Νετανιάχου είχε βάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο που περιείχε το «θαυματουργό» -όπως το είχε χαρακτηρίσει- φάρμακο, γνωστοποιώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να συμμετέχουν και ελληνικά νοσοκομεία στις κλινικές δοκιμές.

Εν συνέχεια ο κ. Νετανιάχου έδωσε το τηλέφωνο του Σωτήρη Τσιόδρα στον Ναντίρ Αρμπέρ, επικεφαλής των δοκιμών στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.

Την επομένη της συνάντησης των δύο ηγετών, είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Ισραηλινού καθηγητή.

Στις 29 Απριλίου, ο Ισραηλινός καθηγητής μετέβη στην Ελλάδα όπου είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αν. υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον καθηγητή Σωτήρη Τισόδρα.

Στη συνάντηση είχαν συζητηθεί οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στη χώρα μας.

Όπως είχε δηλώσει στην ο κ. Αρμπέρ, «τα θετικά στοιχεία της θεραπείας είναι πως είναι εύκολα χορηγούμενη –τρία με τέσσερα λεπτά εισπνοών μία φορά την ημέρα– και μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και στο σπίτι και δεύτερον, ότι η παραγωγή του είναι γρήγορη και φθηνή».

Σημειώνεται ότι το φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα –μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων– για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες και συμβάλλει ώστε να «ηρεμήσει» το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ συγκρατεί και την επίδραση της κυτοκίνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό «τσίρκο»: Η Τουρκία δικάζει 20 φουκαράδες και καθαρίστριες για πράκτορες της Μοσάντ

Τραγωδία στη Λεωφόρο Αθηνών: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραβίασε το κόκκινο φανάρι και σκότωσε μοτοσικλετιστή

Ο ψυχασθενής Ερντογάν θέλει ο Τραμπ να αποκηρύξει Ισραήλ και Κούρδους

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς δεν βρίσκονται πλέον στο Κατάρ αλλά το γραφείο τους δεν έχει κλείσει μόνιμα

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον Μπλίνκεν για τη Χαμάς στην Τουρκία – Ανησυχία για μετατροπή της κατεχόμενης Κύπρου σε τζιχαντιστικό «οχυρό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr