Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσουνάμι στην Κρήτη από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας

Τσουνάμι στην Κρήτη από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο νότια της Ιεράπετρας Κρήτης προκάλεσε τσουνάμι μικρής έντασης στα νότια παράλια της Κρήτης και στη νήσο Χρυσή, δήλωσαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποιήσης για Τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Λέκκας, το τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας περίπου 20 λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού, φαινόμενο που επαναλήφθηκε 3-4 φορές σύμφωνα με τη μαρτυρία του μεταπτυχιακού φοιτητή του ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» και αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Ροβυθάκη Εμμανουήλ.

Η μεταβολή στη στάθμη της θάλασσας ήταν περίπου μισό μέτρο.

Επισημαίνει τέλος πως πρόκειται για ακριβή επανάληψη του φαινομένου που εκδηλώθηκε την 1.7.2009 στην ίδια περιοχή με σεισμό μεγέθους 6,4 και ακριβώς παρόμοιο τοπικό τσουνάμι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας εξήγησε πώς η Κρήτη έχει την εποπτεία της Ανατ. Μεσογείου – «Η Ιστορία είναι το κλειδί»

Ο Νίκος Δένδιας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πέντε αδιαπέραστα επίπεδα

Τσελέντης για άνοιγμα των σχολείων στη Σαντορίνη: «Ζούμε στην Ελλάδα του πάμε και όπου βγει»

Απόπειρα βιασμού κομμώτριας στην Ιεράπετρα

Σαντορίνη: Σεισμικοί κίνδυνοι, αυθαίρετη δόμηση και εγκαταλελειμμένες υποδομές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr