Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,
Μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του κοροναϊού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες (crowdsourcing) σχεδίασαν τα στελέχη του ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως σημειώνουν, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή «αλλαγής κατάστασης» και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.
Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κορωνοϊού είναι η κατ΄οίκον παραμονή.
Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων, τονίζουν εξηγώντας τους λόγους που δημιούργησαν τη σχετική εφαρμογή.
Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφαρμογής του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, σε δείγμα πληθυσμού σχεδόν 50.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, 1.337 χρήστες έχουν κατά δήλωσή τους συμπτώματα κορωνοϊού, ήτοι σχεδόν το 2,5%.