Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν

Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αθωωτική ήταν η απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε ό,τι αφορά στις βαριές, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2017 στην Αθήνα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας κατόπιν εφόδων των Αρχών σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο, ενώ οι σχετικές έρευνες των αστυνομικών Αρχών είχαν συνδεθεί ακόμη και με το ενδεχόμενο οι εννέα Κούρδοι να προετοίμαζαν ακόμη και σχέδιο βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ερντογάν!

Με απόφασή του την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο εκδίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση, έκρινε αθώους τους εννέα συνολικά κατηγορουμένους για όλα τα κακουργήματα που αντιμετώπιζαν και συγκεκριμένα για: Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων από το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αντίθετα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ενόχους έξι από τους εννέα συνολικά κατηγορουμένους για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους έξι καταδικασθέντες είναι φυλάκιση 2 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας υπερδιογκωμένες τις κατηγορίες που είχαν επιβληθεί στους εντολείς τους και πενιχρά τα ευρήματα των Αρχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr