Ο κροκόδειλος της Κρήτης έχει ήδη αποκτήσει φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Καθημερινά, γίνεται θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ έχει τραβήξει τα βλέμματα και των ειδικών του κόσμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, ο έμπειρος ερπετολόγος από την Αυστρία, Έρβιν Μόζερ, ήρθε στην Κρήτη πριν δύο ημέρες και αναμένεται να κάτσει τουλάχιστον μία βδομάδα.
Ο κ. Μόζερ είναι γνωστός όμως και για την αγάπη του για την Κρήτη καθώς έρχεται συχνά στο νησί ενώ συνεργάζεται με το περιβαλλοντικό πάρκο του Ρεθύμνου.
Σήμερα πήγε στο Φράγμα Ποταμών και έκανε μία εποπτεία του χώρου – κάνοντας βόλτα με τα πόδια γύρω από τη λίμνη – ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε οι παγίδες έχουν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία.
«Οι παγίδες βρίσκονται στα πιο ζεστά μέρη της λίμνης και αυτά πάντα προτιμάει ένας κροκόδειλος», επεσήμανε στο cretapostο κ. Μόζερ ο οποίος συνεργάζεται με τον Διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Κρήτης, Β. Μαμαγκάκη, τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη και τους άλλους εκπρόσωπους φορέων.
Μέχρι στιγμής οι παγίδες δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα με τον κροκόδειλο να μην τσιμπά το δόλωμα. Σύμφωνα με τον κ. Μόζερ υπάρχουν κι άλλες λύσεις για να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.
«Η μία είναι να πάμε με βάρκες και σκοινιά και να τον πιάσουμε ενώ η έσχατη λύση είναι η νάρκωση. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να χάσουμε τον κροκόδειλο με τη νάρκωση καθώς μπορεί να πάει στο βυθό και να μην μπορέσουμε να τον βρούμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Μόζερ.
Δεν μπορεί να μείνει ο κροκόδειλος στη Κρήτη
Αρνητικός στο να μείνει ο κροκόδειλος στη Κρήτη εμφανίστηκε ο κ. Μόζερ, πηγαίνοντας ενάντια στις επιθυμίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής.
«Δεν είναι σωστό ο κροκόδειλος να μείνει εδώ. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθεί αυτό το είδος ερπετού ενώ δεν υπάρχει και η τεχνογνωσία για να παραμείνει υγιής ο κροκόδειλος. Το καλύτερο είναι να πάει σ’ ένα πάρκο στο εξωτερικό», επεσήμανε ο κ. Μόζερ.
http://youtu.be/HF9o38vEdak