Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τέτοια παγίδα θα προσπαθήσουν αύριο να πιάσουν τον κροκόδειλο της Κρήτης

Με τέτοια παγίδα θα προσπαθήσουν αύριο να πιάσουν τον κροκόδειλο της Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Κροκόδειλος, Φωτογραφίες,

Με ειδική παγίδα – κλουβί θα γίνει αύριο Παρασκευή η πρώτη απόπειρα να πιάσουν τον κροκόδειλο που βρίσκεται στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου της Κρήτης.

Όπως διαβάζουμε στο flashnews, μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, θα καθοριστεί η ακριβής τοποθεσία της ειδικής παγίδας – κλουβί στην οποία αναμένεται να μπει ο διάσημος κροκόδειλος.

Μάλιστα υπάρχει πρόθεση ο κροκόδειλος να μην φύγει από την Κρήτη, αλλά να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης ή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Όπως αποφασίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και υπο την γενική εποπτεία του ειδικού ερπετολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ.Πέτρου Λυμπεράκη, μόλις προσδιοριστεί ο χώρος, αυτός θα αποκλειστεί και θα απαγορευθεί η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών, προκειμένου να επικρατήσουν συνθήκες κατα τις οποίες ο κροκόδειλος θα νοιώθει ασφαλής.

Στην συνέχεια θα εγκατασταθεί το ειδικό κλουβί και θα τοποθετηθούν τα αναγκαία δολώματα. Μετά το μόνο που απαιτείται είναι η υπομονή και η συνεχής διακριτική παρακολούθηση.

Την όλη επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Διεύθυνση Δασών, η ΕΜΑΚ κ.α. υποστηρίζει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης – ο οποίος άλλωστε διαχειρίζεται το φράγμα Ποταμών Αμαρίου – ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ.Λευτέρης Κοπάσης που συμμετείχε στην σύσκεψη, είπε στο flashnews πως ο Οργανισμός θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην επιχείρηση, η οποία είναι δύσκολη και χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

“Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να μην φύγει ο κροκόδειλος απο την Κρήτη” είπε ο κ.Κοπάσης, αναφέροντας ως πιθανούς τόπους φιλοξενίας του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το ΙΘΑΒΙΚ.

Να σημειωθεί πως μπορεί στην Κρήτη να κατασκευαστεί για πρώτη φορά ένα κλουβί-παγίδα για κροκόδειλους, αλλά στην Αυστραλία τέτοια κλουβιά υπάρχουν σε όλα τα ποτάμια και γενικά τα υδροσυστήματα, ενώ για τις εκεί αρχές πρόβλημα αποτελούν οι επισκέπτες που λατρεύουν να φωτογραφίζονται πάνω σε αυτά τα κλουβιά με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με τους κροκόδειλους.

croc3n

croc5n

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στα Χανιά: Πνίγηκε με το φαγητό του κοριτσάκι δυο ετών

Ν. Παναγιωτόπουλος: Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές – Δυο νέοι χώροι προσωρινής φύλαξης σε Ρόδο-Κρήτη

Δύσκολες ώρες για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη: Στην εντατική μετά από τροχαίο ο πατέρας του

Ντόρα Μπακογιάννη: Στρατηγική υποχρέωση Ελλάδας-Τουρκίας η επίλυση της διαφοράς για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Ραντεβού με την τύχη έδωσε ένας παίκτης του ΛΟΤΤΟ στις Γούβες Ηρακλείου – Προέβλεψε σωστά τους 6 αριθμούς και κέρδισε 10.000 ευρώ κάθε μήνα για 10 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr