Πριν από μερικούς μήνες η γαστρονομική καινοτομία της Θεσσαλονίκης είχε το όνομα Μπουγατσάν.
Ήταν το πάντρεμα του κρουασάν με την θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα.
Μετά λοιπόν, το ζεστό κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας, ζάχαρη άχνη και κανέλα, η νέα μεγάλη εφεύρεση που παρουσιάζεται μέσα από το grekamag, είναι το παγωτό Μπουγατσάν.
Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα, οι ιδιοκτήτες του Estrella στην Θεσσαλονίκη, το παγωτό μπουγατσάν είναι μπουγατσάν με την παγωμένη εκδοχή της κρέμας μπουγάτσας με κρέμα βανίλιας και το σερβίρουν είτε σε κύπελλο ως μπάλα παγωτού είτε μέσα στο κρουασάν.
Ο Κώστας Καπετανάκης μιλώντας στο grekamag αποκάλυψε ότι η ιδέα ανήκει στον γιο του: “H ιδέα ήταν του γιου μου. Με τις πρώτες ζέστες του άνοιξε η όρεξη για παγωτό και μου ζήτησε να φτιάξουμε ένα παγωτό με γεύση κρέμας μπουγάτσας. Ας πούμε πως του έκανα το χατίρι”.