Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμος προς εκτόξευση στο διάστημα ο ελληνικός δορυφόρος Hellas-Sat

Έτοιμος προς εκτόξευση στο διάστημα ο ελληνικός δορυφόρος Hellas-Sat
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος δορυφόρος Hellas-Sat, ολοκληρώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Lockheed Martin για τον τελικό έλεγχο, ώστε στη συνέχεια να μετακινηθεί στο σημείο εκτόξευσης από το οποίο θα αναχωρήσει για το διάστημα μέσα στο 2018.

«Όλα βαίνουν καλώς, μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει μια συνάντηση στην Ελλάδα, για να συζητήσουμε την πρόοδο της κατασκευής του δορυφόρου ενώ έχουν κληθεί οι υπουργοί Ελλάδας και Κύπρου ώστε να δουν το δορυφόρο πριν την εκτόξευση», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o διευθύνων σύμβουλος της HELLAS SAT, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

«O Hellas Sat 4 είναι μία συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας, ουσιαστικά για εμάς θα προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα για τηλεόραση και δεδομένα στους πελάτες μας σε Ευρώπη, Νότια Αφρική και Μέση Ανατολή, θα προσφέρει εφεδρεία στον υφιστάμενο δορυφόρο και αυτό ουσιαστικά δημιουργεί επιπλέον αξία στις 39 μοίρες γιατί (έτσι εκεί) θα υπάρχει hot spot», ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπάς.

Ο ίδιος τόνισε πως στην περίπτωση του συγκεκριμένου δορυφόρου και για τις ανάγκες των πελατών της Hellas Sat ο νέος, τεχνολογικά εξελιγμένος δορυφόρος θα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες. «Θα δίνει γρήγορο Ίντερνετ στα αεροπλάνα, σε κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά και σε άλλους τοπικούς providers όπως είναι η κινητή τηλεφωνία, αλλά και σε μεγάλους οργανισμούς στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Μεσόγειο», εξήγησε ο κ. Πρωτοπαπάς αναφερόμενος στη γκάμα των πελατών και το εύρος των δυνατοτήτων.

Ο Hellas Sat 4, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση για εκτόξευση το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι από τους πιο σύγχρονους στον κόσμο. Ο εκσυγχρονισμένος νέος δορυφόρος, βασίζεται στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 και διαθέτει «μια ιδιάζουσα τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία και συγκεκριμένα αντί να υπάρχουν κρυσταλλικοί ηλιοσυλλέκτες θα έχει ηλιοσυλλέκτες όπως το πανί, που θα ανοίγουν (σ.σ τεχνολογία multi-mission modular solar array)», εξήγησε ο κ. Πρωτοπαπάς, προσθέτοντας πως θα είναι και ένας υβριδικός δορυφόρος. «Πρόκειται για έναν δορυφόρο που θα είναι χημικός μέχρι να τοποθετηθεί σε τροχιά και μετά θα βασίζεται σε ηλεκτρική πρόωση. Αυτές οι νέες εξελιγμένες τεχνολογίες είναι που θα επιτρέψουν στο δορυφόρο να μείνει 20 χρόνια στο διάστημα, όχι 17 που είχε μείνει ο προηγούμενος», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της HELLAS SAT, το 2017 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού διατέθηκαν στην αγορά και οι υπηρεσίες του νέου Hellas-Sat 3 με την εκτόξευση του δορυφόρου από τη Γαλλική Γουιάνα και «την επιτυχή τοποθέτηση του στην ελληνική τροχιακή θέση στις 39 μοίρες, όπως τη σταδιακή μεταφορά των πελατών στο νέο δορυφόρο και την αποξήλωση του παλιού». Η εταιρεία, σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπάς, «έχει πλέον υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση το μέλλον της συνεργασίας της και την παράταση της σύμβασης από το 2021 μέχρι το 2041».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας σημείωσε τέλος πως είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι «η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας διαστημικών εφαρμογών, με νομοθέτημα».

Η ημέρα εκτόξευσης δεν έχει οριστεί ακόμη, ενώ η τοποθέτηση του δορυφόρου σε τροχιά θα είναι πιο αργή από τον προηγούμενο, που ήταν μόλις σε 10 μέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι λέει ότι 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Κουρσκ

Η Χαμάς απέρριψε μια βραχυπρόθεσμη κατάπαυση πυρός με συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων

Ινδία: Κάτοικοι του χωριού του παππού της Κάμαλα Χάρις θα προσευχηθούν για την Δημοκρατική υποψήφια

Εντελώς απρόβλεπτη η αναμέτρηση Χάρις-Τραμπ – Τι θα συμβεί αν κερδίσουν ίσο αριθμό εκλεκτόρων

Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Τουρκία θέλουν μερίδιο από την Ανταρκτική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr