Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου περνάει ο ΟΑΣΘ

Στον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου περνάει ο ΟΑΣΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου περνάει με σχέδιο νόμου ο ΟΑΣΘ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στο Δημόσιο περνάει και η περιουσία του ΟΑΣΘ, η οποία ωστόσο παραμένει προσωρινά στην κατοχή του Οργανισμού για ένα μεταβατικό στάδιο, «το αργότερο μέχρι τέλους του 2019», για να μη διαταραχθεί το συγκοινωνιακό έργο.

Ιδρύονται δύο δημόσιοι φορείς

Σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την Πέμπτη, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η ίδρυση δύο νέων δημόσιων φορέων, του ΟΣΕΘ και του ΑΣΙΘ.

Ο πρώτος φορέας θα είναι εποπτικός για τον συντονισμό όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης και της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ ο ΑΣΙΘ είναι ο φορέας λειτουργίας για τα αστικά λεωφορεία και αργότερα και για το μετρό.

Και στους δύο φορείς θα συμμετέχουν στη διοίκηση εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ενώ όλες οι θέσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ και στον ΣΑΣΘ διασφαλίζονται και μεταφέρονται στους νέους φορείς, επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών.

«Ο ΟΑΣΘ αποκτά δημόσιο χαρακτήρα, δηλαδή, αποιδιωτικοποιείται από ένα κρατικοδίαιτο μονοπώλιο 60 χρόνων» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χρ, Σπίρτζης ζήτησε να ερευνηθεί για την σύμβαση 717 – Κακλαμάνης: Το αίτημά του τον τιμά, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του Συντάγματος

Νίκος Παππάς: Η προανακριτική στοχεύει στο έγκλημα των Τεμπών και όλους τους υπεύθυνους

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε στελέχη που επέστρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σπίρτζης: Δεκανίκι της κυβέρνησης ο Κασσελάκης – Θα πάμε στη φάση «σουργελοποίησης»

Σκέψεις περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr