Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και τα έξοδα για εισιτήρια “μετράνε” στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου

Και τα έξοδα για εισιτήρια “μετράνε” στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και τα έξοδα για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επικαλούμενο σχετική ρύθμιση στην εγκύκλιο που υπεγράφη σήμερα Σάββατο από το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το ζήτημα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει: « Για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Σημαντικό μέτρο, ενίσχυσης των νησιωτών, εμπεριέχεται στην εγκύκλιο που υπεγράφη σήμερα από την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υπουργική απόφαση που αναφέρεται στον καθορισμό των κατηγοριών εκείνων των δαπανών που υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι πολίτες για το φορολογικό έτος 2017, εμπεριέχει και τις δαπάνες των μεταφορικών εισιτηρίων.

Από την συγκεκριμένη ρύθμιση ευνοούνται, ιδιαίτερα, οι νησιώτες αφού η δαπάνη για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες και το οποίο επιβάρυνε κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε στενή συνεργασία με το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, εντάχθηκαν για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Έτσι για πρώτη φορά, οι κάτοικοι των νησιών, που εδώ και πολλά χρόνια αναγκάζονται να μετακινηθούν αρκετές φορές μέσα σε ένα έτος για ιατρικές εξετάσεις, λόγους εκπαίδευσης, ακόμη και για να εξυπηρετηθούν από δημόσιες υπηρεσίες, θα δουν την έμπρακτη αναγνώριση του Κράτους μέσω της σχετικής φοροελάφρυνσης που συνεπάγεται το συγκεκριμένο μέτρο.

Επιπλέον, το μέτρο επεκτείνεται και για τα νησιά εκείνα που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και δεν πρόκειται για τουριστικούς τόπους (έτσι όπως περιγράφονται στα ΠΔ 899/76 και 664/77, “Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων”). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά τους εισιτήρια για να φτάσουν το αφορολόγητο, με τη διαφορά ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Τι ζητάει από την ΕΕ για να άρει τους δασμούς – Όχι στην πρόταση φον ντερ Λάιεν

Γεωπολιτικές επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ

«Ημέρα της Απελευθέρωσης»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 20% σε όλα τα προϊόντα από την ΕΕ, 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που καταργεί όλους τους δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ

Πληρώσαμε πάνω από 400 εκατ. πρόσθετους φόρους τον Ιανουάριο και συνολικά σχεδόν 6 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr