Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα: Πάνω από 500 αυτοκτονίες οφείλονται στην λιτότητα

Ελλάδα: Πάνω από 500 αυτοκτονίες οφείλονται στην λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλαν Κόλινς, Νικόλαος Αντονακάκης,

Οι μισές αυτοκτονίες την περίοδο 2009-2010 οφείλονται στη λιτότητα τονίζει στον Guardian ο Νικόλαος Αντονακάκης που αναζήτησε τη συσχέτιση μεταξύ των πολιτικών λιτότητας και της αύξησης των αυτοκτονιών μετά από περιστατικά γνωστών του ανθρώπων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Κάθε 1% κρατικών περικοπών προκαλεί αύξηση κατά 0,43% στις αυτοκτονίες μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, σύμφωνα με την έρευνα.

Μεταξύ 2009 και 2010, σημειώθηκαν 551 θάνατοι με αποκλειστική αιτία τη δημοσιονομική λιτότητα, ισχυρίζονται οι ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική περιοδική έκδοση «Social Science and Medicine journal» από τους Νικόλαο Αντονακάκη και Άλαν Κόλινς από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth οι άνδρες μεταξύ 45 και 89 ετών είναι η κατηγορία με τον μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση των αυτοκτονιών στο γυναικείο πληθυσμό.

Συνολικά οι περικοπές των δαπανών στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει περίπου 500 αυτοκτονίες ανδρών από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή τους η εφαρμογή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Πρόσφατα άρθρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr