Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφθασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως (βίντεο)

Έφθασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγο μετά τις 8.15 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έφθασε με το αεροσκάφος Embraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Το Αναστάσιμο Φως που συνόδευσε αποστολή της χώρας μας στο Ισραήλ, μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός και έγινε δεκτό από άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, το Φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, προκειμένου αυτό να διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, για να το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, μετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Μετά την άφιξη της αποστολής, αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη, προκειμένου να «ταξιδέψει» το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο), ενώ η μεταφορά του πραγματοποιήθηκε και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Ανησυχία για το σχέδιο αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία και την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας

Η κηδεία και τα σχέδια διαδοχής του Πάπα

Ντ. Τραμπ για Μπ. Νετανιάχου: «Βρισκόμαστε σε απόλυτη σύμπνοια σε κάθε ζήτημα»

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν είναι «ένας ακόμη γύρος» – Η ευρύτερη δομή του μετα-δυτικού κόσμου

Jerusalem Post: Γιατί οι Κούρδοι και το Ισραήλ πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr