Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης μετά το φιάσκο

Στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης μετά το φιάσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Θεσσαλονίκη, Μετρό,

Σε αναζήτηση ευθυνών μέσω της ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης σε περίπτωση παύσης εργασιών και πραγματοποίησης απολύσεων.

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η λύση για να σωθεί το έργο είναι μία: «να μην υπάρξει οριστική διακοπή των εργασιών ούτε μία μέρα, με ταυτόχρονη ακύρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων».

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται για ποιο έργο μιλάμε, όταν «τα εργοτάξια είναι κλινικώς νεκρά», η ανάδοχος κοινοπραξία βρίσκεται σε διαδικασία άμεσης απόλυσης του συνόλου των εργαζομένων και πιέζει απειλώντας με αποχώρηση, ενώ και ο κύριος του έργου προσπαθεί από την πλευρά του να επιβάλει τις αποφάσεις του.

«Χρήματα ακόμη υπάρχουν. Έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό υπάρχει, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διακόψει το έργο με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις του» υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και των σωματείων Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό (ΣΕΜΘΚΤ) και Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΜΘ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ

Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί του Μετρό: Παράταση στις εργασίες της Γραμμής 2

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

O Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Ποιοι εκλέχθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr