Διαβάστε σχετικά για Worcestershire Sauce, Ανανάς, Καρότο, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Πιπεριές, Ρύζι, Σησαμέλαιο, Σόγια Σος, Συνταγή,
Το δημοφιλέστερο πιάτο στα κινέζικα εστιατόρια είναι το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι. Ας μάθουμε πως να το φτιάχνουμε μόνοι μας!
2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος κομμένα σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φρέσκα κομμάτια ανανά κομμένα σε κύβους
2 φλ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Σουσάμι (προαιρετικά)
Λίγο σησαμέλαιο
2 κουτ. της σούπας Worcestershire sauce
4 κουτ. της σούπας μαύρη σόγια σος
4 κουτ. της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
1 κουτ. του γλυκού Ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζωμό κότας σε κύβο
1 κουτ. του γλυκού κάρυ
Λίγο αλάτι
Ρύζι μπασμάτι
Σε ένα τηγάνι γουόκ ή σε ένα φαρδύ και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο σησαμέλαιο καλά το κοτόπουλο. Κατόπιν, προσθέτουμε τα λαχανικά και απαλά τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.
Έπειτα αδειάζουμε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι, γαρνιρισμένο με σουσάμι.