Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Τονοσαλάτα
Σερβίρετε μια κουταλιά πάνω σε πράσινη σαλάτα, ή ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμί με φρέσκο μαρούλι. Αν θέλετε βάλτε λίγο πάπρικα στην κορυφή για να προσθέσετε γεύση και χρώμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά
Αναμονή: 0 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά
1 κονσέρβα τόνου (στραγγισμένη)
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 κούπα μαγιονέζα
1/2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
πάπρικα για τη γεύση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τον τόνο, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο για να σταθεί λίγη ώρα πριν σερβιριστεί. Αν θέλετε πασπαλίζετε με πάπρικα.