Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπιτική Μερέντα (κλασική συνταγή)

Σπιτική Μερέντα (κλασική συνταγή)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια συνταγή για όλα τα παιδιά του κόσμου, μικρά και μεγάλα! Η μερέντα είναι το αγαπημένο σνακ όλων! Δοκιμάστε την κλασική εκδοχή.

Επίσης, εκτός από το ψωμί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γέμιση σε τούρτες και κρουασάν βουτύρου ή σαν επικάλυψη σε κέικ και μάφινς.

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κουτ. της σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
4 κουτ. της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
1 κούπα τριμμένα φουντούκια (πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο αγελάδος σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.

Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε βαζάκια.

Μόλις κρυώσει βάζουμε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr