Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουτανέσκα με ταλιατέλες

Πουτανέσκα με ταλιατέλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια φλογερή, πανεύκολη και συνάμα πικάντικη μακαρονάδα με σκανδαλιάρικο όνομα από τη γείτονα χώρα, την Ιταλία.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 00 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτή πιπεριά χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
3 κουτ. της σούπας κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
8 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα
2 κούπες ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.  Φροντίζουμε να κρατούν λίγο, δηλαδή να είναι al dente.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρει χρώμα. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.

Συμπληρώνουμε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το πιπέρι, το αλάτι, την κάπαρη και την πιπεριά. Αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιώργος Παπανδρέου: Κριτής μαγειρικής σε ισραηλινή ταξιδιωτική εκπομπή

Έλληνες επιστήμονες στο Yale ερευνούν τα οφέλη των βιολογικών επιτραπέζιων ελιών Καλαμών

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr