Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Μους λευκής σοκολάτας με καφέ
Η μους σοκολάτας είναι μια εύκολη και καλή λύση για ένα γλυκό στα γρήγορα! Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!!!
Χρόνος προετοιμασίας: 00 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Αναμονή: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά
300 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κουτ. του γλυκού στιγμιαίος καφές
ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
Έπειτα ζεσταίνουμε τα 200γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ και τα ρίχνουμε πάνω στη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν, και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει, όχι να παγώσει.
Τέλος ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με το ξύσμα σοκολάτας.