Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Σπιτική κέτσαπ
Φτιάξτε υπέροχη σάλτσα κέτσαπ σε λίγα λεπτά. Η οικογένεια θα ξετρελαθεί και ιδιαίτερα τα παιδιά. Συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια, πατάτες και μακαρονάδες!
600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. ξύδι
λιγο μοσχοκάρυδο τριμ.
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ μέχρι να γίνει απαλή.
Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
Την αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.