Τα μάφινς είναι μικρά ατομικά κεκάκια! Δοκιμάστε τα με σοκολάτα και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά (για 12 μάφινς)
2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού μαλακωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
2/3 φλ. τσαγιού ψιλή ζάχαρη
3 κουτ. της σούπας γεμάτες κακάο
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο πλήρες
2 αυγά χτυπημένα, κατά προτίμηση βιολογικά
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο. Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά (όχι πολλή ώρα).
Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχουμε προσαρμόσει στον ειδικό δίσκο για μάφινς. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε σε αέρα, στην τελευταία σχάρα, για 18 – 20 λεπτά στους 170°C.
Αφήνουμε τα κέικ – μάφινς να κρυώσουν.