Το cheesecake είναι ένα δροσερό γλυκό που η οικογένεια και οι φίλοι θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε συνέχεια!!!
Υλικά
250 γρ. μπισκότα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
600 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κουτ. της σούπας νερό
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ δουλεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το cheesecake για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Γαρνίρουμε με φράουλες. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.