Όχι, δεν είναι σαλάτα. Είναι σαν να λέμε η ελληνική εκδοχή του ιταλικού πέστο! Η μαϊντανοσαλάτα είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Συριανής κουζίνας.
Υλικά
2 κούπες ψιλοκομμένο μαϊντανό φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο (ψίχα)
½-1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κουτ. της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Στο μούλτι αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε πάνω σε ψημένο ψωμί ή σαν ντιπ.