Και σε ποιον δεν αρέσουν τα τυρόψωμα! Στο δικό μας το σπίτι τα τρώμε όλοι.
Η συνταγή έχει απλά υλικά που όλες έχουμε στα σπίτια μας και είναι τόσο εύκολη που και αρχάριες να είστε στην κουζίνα σίγουρα θα την πετύχετε!
Υλικά
600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αυγά (3 για τη ζύμη και 1 επιπλέον για την επάλειψη)
Σουσάμι
Εκτέλεση
Πρώτα διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά χτυπάμε σ΄ένα μπολ τα τρία αυγά με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά μέσα στα αυγά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά για να ενωθούν, βάζοντας μέσα τα τυριά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας και είναι μαλακή και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε έτσι για μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και παίρνουμε από τη ζύμη μας κουταλιές μ΄ένα κουτάλι της σούπας, την πλάθουμε με τα χέρια μας σαν σαλιγκαράκι και την αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα.
Σπάμε το 4ο αυγό και το χτυπάμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροψωμάκια με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα τυροψωμάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.