Ένας γλυκός πειρασμός με ελάχιστες θερμίδες….
Υλικά για 4 άτομα
900 γρ. ψίχα γλυκοκολοκύθας
225 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
1/2 χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας καρύδια ή φιστίκια, κοπανισμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Έπειτα κόβουμε τη γλυκοκολοκύθα σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομματάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω τους το νερό και το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε πού και πού για να δούμε αν μαλακώνουν.
Όταν μαλακώσει η γλυκοκολοκύθα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι της.
Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.