Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιροπιαστή Γλυκοκολοκύθα

Σιροπιαστή Γλυκοκολοκύθα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας γλυκός πειρασμός με ελάχιστες θερμίδες….

Υλικά για 4 άτομα

900 γρ. ψίχα γλυκοκολοκύθας
225 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
1/2 χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας καρύδια ή φιστίκια, κοπανισμένα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Έπειτα κόβουμε τη γλυκοκολοκύθα σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομματάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο.

Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω τους το νερό και το λεμόνι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε πού και πού για να δούμε αν μαλακώνουν.

Όταν μαλακώσει η γλυκοκολοκύθα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι της.

Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr