Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Χωριάτικο ψωμί με μέλι
Το ψωμί που γίνεται με μέλι έχει μια φανταστική γεύση. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορούνε να την κάνουν όλοι.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Αναμονή: 60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 125 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 ποτήρια χλιαρό νερό
3 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά αραιώνουμε τα 2 φακελάκια ξηρής μαγιάς σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό. Έπειτα τοποθετούμε τα υλικά σ’ ένα μπολ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε περίπου 15 – 20 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, πλάθουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας (καρβέλι – φρατζόλα) και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί.
Στη συνέχεια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 50- 60 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδοψηθούν.