Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Χοιρινό με Σέσκουλα και σάλτσα αυγολέμονο
Χοιρινό με Σέσκουλα και σάλτσα αυγολέμονο για 4-5 άτομα.
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μερίδες
4 ματσάκια σέσκουλα χοντροκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
250 ml ζωμός λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ νισεστέ
2 λεμόνια, ο χυμός
2 αυγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το ζωμό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη κατσαρόλα πάνω του.
Εν τω μεταξύ, διαλύουμε το νισεστέ στο χυμό λεμονιού και χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού και ακολούθως κουταλιές από το ζωμό του φαγητού μέχρι να ζεστάνει το μείγμα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το φαγητό πάνω στο μάτι για να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.