Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ναμίμπια θα σφάξει ελέφαντες και ιπποπόταμους για φαγητό

Η Ναμίμπια θα σφάξει ελέφαντες και ιπποπόταμους για φαγητό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ναμίμπια σχεδιάζει να θανατώσει περισσότερα από 700 άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ελεφάντων και ιπποπόταμων, και να διανείμει το κρέας για να βοηθήσει τους ντόπιους που αντιμετωπίζουν τη χειρότερη ξηρασία που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και 100 χρόνια.

Η κυβέρνηση θα θανατώσει 83 ελέφαντες, 30 ιπποπόταμους, 300 ζέβρες, 60 βουβάλια, 100 γκνου, καθώς και 50 αντιλόπες ιμπάλα και 100 ελαντ, ανέφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Τουρισμού της χώρας σε δελτίο Τύπου αυτή την εβδομάδα.

Τα ζώα «προέρχονται από εθνικά πάρκα και κοινοτικές περιοχές με βιώσιμο αριθμό θηραμάτων», ανέφερε το υπουργείο.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και όταν [αυτό] είναι απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε.

Οι επαγγελματίες κυνηγοί έχουν ήδη θανατώσει περισσότερα από 150 ζώα, παρέχοντας περισσότερα από 56.000 κιλά (περίπου 125.000 λίβρες) κρέατος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η σοβαρή ξηρασία στη νότια Αφρική ξεκίνησε στις αρχές του 2024.

Η Ναμίμπια κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης τον Μάιο, μετά από παρόμοιες ανακοινώσεις στο Μαλάουι, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε.

Εκτιμάται ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ναμίμπια, ή το 48% του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν «υψηλή οξεία επισιτιστική ανασφάλεια».

Τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα εξαρτώνται από τη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Η ξηρασία έχει επίσης προκαλέσει πληθωρισμό, οικονομική παρακμή και ανεργία, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Όλο και πιο συχνά τα ακραία φαινόμενα του Ελ Νίνιο

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι η ξηρασία προκλήθηκε από το Ελ Νίνιο, ένα φυσικό παγκόσμιο κλιματικό φαινόμενο που θερμαίνει τα νερά σε τμήματα του Ειρηνικού και επηρεάζει τα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο.

Το πιο πρόσφατο φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέβαλε στην παραγωγή θερμοκρασιών ρεκόρ στους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα και δημιούργησε ένα ντόμινο από κύματα καύσωνα και ξηρασία σε ορισμένα μέρη του κόσμου και πλημμυρικές καταιγίδες σε άλλα.

Το ετήσιο φαινόμενο έληξε στα μέσα Ιουνίου, αλλά η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι «οι επιπτώσεις του θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους επόμενους μήνες» σε ολόκληρη τη νότια Αφρική, όπου περισσότεροι από 61 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται τώρα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Αν και το Ελ Νίνιο αποτελεί εδώ και καιρό μέρος των φυσικών κλιματικών εναλλαγών, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να προκαλέσει την συχνότερη εμφάνιση ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο – και του αντίστροφου αντίστοιχου φαινομένου, της Λα Νίνια.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ναμίμπια δήλωσε ότι η σφαγή, εκτός από την παροχή περισσότερου κρέατος στους ανθρώπους, θα βοηθήσει επίσης να μειωθούν οι επιπτώσεις της ξηρασίας στην άγρια ζωή, μειώνοντας την πίεση στη βόσκηση και τους υδάτινους πόρους.

Τουλάχιστον 100 ελέφαντες στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε ψόφησαν από την ξηρασία στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς η έναρξη της εποχής των βροχών καθυστέρησε εβδομάδες.

Η περιοχή προστασίας Kavango-Zambezi (KAZA) της νότιας Αφρικής, η οποία εκτείνεται στη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, τη Μποτσουάνα, την Αγκόλα και τη Ναμίμπια, φιλοξενεί περίπου 227.900 ελέφαντες, εκ των οποίων περίπου 21.000 στη Ναμίμπια, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η Ρωσία διαπραγματεύεται με τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ για να διατηρήσει τις βάσεις της

Ο πλανήτης θερμαίνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο και οι επιστήμονες πιστεύουν πως ανακάλυψαν το γιατί

Οδηγός επιβίωσης σε περιόδους κρίσεων και πολέμου

Το Κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδας-Κύπρου εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Νόμος ο πρώτος «φόρος πορδής» στον κόσμο: Η Δανία φορολογεί τα αέρια των αγελάδων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr