Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουάσιγκτον νομιμοποίησε την ανθρώπινη κομποστοποίηση – Τι είναι

Η Ουάσιγκτον νομιμοποίησε την ανθρώπινη κομποστοποίηση – Τι είναι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί την ανθρώπινη κομποστοποίηση γίνεται η Ουάσιγκτον.

Διά νόμου πλέον, οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν -εκτός από την ταφή ή την αποτέφρωση και– και την ανασύνθεση της σορού τους.

Εκτός από εναλλακτική λύση ωστόσο, η ανθρώπινη κομποστοποίηση, ήτοι η μετατροπή της σορού σε χώμα (σε κομπόστ), αποτελεί μία πρακτική λύση στις πόλεις, όπου οι θέσεις στα νεκροταφεία είναι λιγοστές.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι συγγενείς θα παραλαμβάνουν το χώμα, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φυτέψουν φυτά ή λαχανικά.

Ο νόμος ψηφίστηκε χθες από τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι.

Τη διαδικασία θα αναλαμβάνει η εταιρεία Recompose, η πρώτη του είδους στην πολιτεία.

«Η κομποστοποίηση προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο από την ταφή και την καύση, έναν τρόπο φυσικό, ασφαλή, ο οποίος θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και στη χρήση της γης», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κατρίνα Σπέιντ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Recompose.

Το σώμα καλύπτεται από φυσικά υλικά, όπως άχυρο ή πριονίδια και μέσα σε περίπου 30 ημέρες, χάρη στη μικροβιακή δραστηριότητα, διασπάται σε χώμα με φυσικό τρόπο.

Η ανθρώπινη κομποστοποίηση είναι νόμιμη στη Σουηδία, ενώ οι φυσικές ταφές –η σορός ενταφιάζεται χωρίς φέρετρο ή σε βιοδιασπώμενο φέρετρο– είναι νόμιμες και στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενδεχόμενη επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 αν αρθούν οι κυρώσεις

Το NGO Monitor αποκαλύπτει τη ροή αμερικανικών δολαρίων προς οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία

DW: ΗΠΑ, η χώρα όπου τα αυγά κοστίζουν… 15 δολάρια

Τραμπ: Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία, πρέπει να την αποκτήσουμε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr