Ούτε στην εντατική των νοσοκομείων, ούτε στις φυλακές , ούτε πουθενά δεν θα μπορούν να αποφύγουν οι φορολογούμενοι τα ραβασάκια της εφορίας.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εξέδωσε εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία επίδοσης των ειδοποιητηρίων καταβολής φόρων και οφειλών προς την εφορία, από τους υπόχρεους, η οποία περιγράφει όλες τις εναλλακτικές λύσεις κοινοποίησης που έχει στα χέρια της η εφορία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι θα επιχειρείται αρχικά η αποστολή με email των ειδοποιητηρίων. Αν δε υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση του οφειλέτη, θα αποστέλλεται συστημένη επιστολή.
Επίσης στα «όπλα» της εφορίας είναι η απόδοση του ειδοποιητηρίου μέσω δικαστικού επιμελητή, αλλά και η θυροκόλληση του ειδοποιητηρίου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι αν η διεύθυνση του υπόχρεου καταβολής φόρου είναι άγνωστη, τότε η εφορία θα μπορεί να δώσει το ειδοποιητήριο στο δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας του φορολογούμενου. Μάλιστα η εφορία μπορεί να κάνει και ελέγχους για να ανακαλύψει τον οφειλέτη , π.χ. έρευνα στα αρχεία της Υπηρεσίας πληροφορίες από το σύστημα TAXIS, έρευνα προς περιοίκους, από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ και το διαδίκτυο.
Τα ειδοποιητήρια επίσης, αν δεν μπορεί να ανευρεθεί προσωπικά ο υπόχρεος καταβολής φόρου, μπορούν να επιδίδονται στους συγγενείς του, στους συνεταίρους του, στους εργαζομένους του αν είναι επιχειρηματίας ή ακόμη και στο υπηρετικό προσωπικό του σπιτιού του!
Και το πλέον εντυπωσιακό αν είναι στο νοσοκομείο βαριά άρρωστος και δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του ή στη φυλακή η επίδοση του ειδοποιητηρίου για την καταβολή των οφειλών στην εφορία μπορεί να γίνεται στο διευθυντή του νοσοκομείου ή της φυλακής!
Στο δια ταύτα η εγκύκλιος περιγράφει κάθε πιθανότητα για να μην ξεφεύγει κανείς από τα δόντια της εφορίας.