Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ εγκρίνει νέες εξαγωγές LNG, άρει απαγορεύσεις γεωτρήσεων και εξετάζει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Ο Τραμπ εγκρίνει νέες εξαγωγές LNG, άρει απαγορεύσεις γεωτρήσεων και εξετάζει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2025, την έγκριση νέων αδειών για έργα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην εταιρεία Commonwealth LNG, με έδρα τη Λουιζιάνα.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη έγκριση εξαγωγής LNG από τις ΗΠΑ μετά την παύση που είχε επιβάλει ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Οι εξαγωγές αυτές στοχεύουν αγορές στην Ασία και την Ευρώπη, με σκοπό τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, τρία χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που ιδρύει το Εθνικό Συμβούλιο Ενεργειακής Κυριαρχίας, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, Νταγκ Μπάργκαμ.

Στόχος του συμβουλίου είναι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, μέσω της μείωσης των ρυθμιστικών εμποδίων και της προώθησης επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, ο Τραμπ ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης για υπεράκτιες γεωτρήσεις σε θαλάσσια έκταση άνω των 625 εκατομμυρίων στρεμμάτων, που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του, Τζο Μπάιντεν.

Δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στο εμπορικό πεδίο, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, με πιθανή ημερομηνία εφαρμογής την 2α Απριλίου.

Αυτή η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: ΗΠΑ, η χώρα όπου τα αυγά κοστίζουν… 15 δολάρια

Τραμπ: Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία, πρέπει να την αποκτήσουμε

Σε πανικό οι θρασύτατοι «μπουνταλάδες» Τούρκοι διέψευσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πράσινο φως» στην αμερικανική Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Περίεργο! Τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν με την επίσκεψη Φιντάν στην Ουάσιγκτον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr