Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ απειλεί με προσφυγή στον ΠΟΕ για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Η ΕΕ απειλεί με προσφυγή στον ΠΟΕ για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άφησε να εννοηθεί ο αρμόδιος Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν.

Ο Χόγκαν υποστήριξε ότι η αρμόδια ομάδα των ειδικών επί θεμάτων εμπορίου της ΕΕ εξετάζει εξονυχιστικά την πρώτη φάση της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προκειμένου να δει εάν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΠΟΕ.

«Δεν έχουμε ακόμη αναλύσει πλήρως το κείμενο της συμφωνίας, αλλά θα το πράξουμε και εάν δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες του ΠΟΕ σαφώς και θα κινηθούμε ανάλογα.

Δεν είμαστε χαρούμενοι όταν καταφεύγουμε στον ΠΟΕ αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε και τα δικά μας οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο Χόγκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χόγκαν βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον το τελευταίο τριήμερο σε μία ακόμη προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική προστατευτισμού και να ενισχύσει τη θέση του ΠΟΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Απειλές στην Ουκρανία για περισσότερες καταστροφές μετά την επίθεση στο Καζάν

Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός χτύπησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούτι

Διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Συρία για συνομιλίες με τους νέους ηγέτες της

Οι ΗΠΑ σκότωσαν το ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Γιουσίφ, στη Συρία

Ο Έλον Μασκ χαρακτηρίζει σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr