ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Ακίνητα, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ΕΝΦΙΑ, Φορολογία Ακινήτων,

















































Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία
Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έως τέλος Αυγούστου θα έχουν μάθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων τι καλούνται να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ. Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων θα έχουν αναρτηθεί στο taxis έως την 31η Αυγούστου.
Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση, η Αρχή ενημερώνει ότι η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των εκκαθαριστικών και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων.
Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2019, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 17/8, μεταξύ 11.00 και 15.00.
Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2017), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
Ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι μειωμένος κατά κατά 1,77% έως και 34,78% για όσους έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου καταγράφονται σημαντικές μειώσεις αντικειμενικών τιμών, καθώς επίσης και σε «λαϊκές» περιοχές όπου οι αντικειμενικές τιμές αφετηρίας (τιμές ζώνης) παρέμειναν αμετάβλητες στα 550 ευρώ ανά τ.μ. και στα 1.050 ευρώ ανά τ.μ.
Αντιθέτως, σε όσες περιοχές οι νέες αντικειμενικές τιμές σημείωσαν σημαντική άνοδο, ο κύριος ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένος κατά 3,57% έως και 53,33%.
Ο φόρος θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2019.






















































