Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο της νέας κόντρας κυβέρνησης – ξενοδόχων

Το παρασκήνιο της νέας κόντρας κυβέρνησης – ξενοδόχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαθύ παρασκήνιο έχει η υποβόσκουσα νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ξενοδόχων, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θεωρεί ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος του με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο ΕΟΤ και το υπουργείο θα μπορούν να δέχονται χορηγίες από επιχειρήσεις προκειμένου να προβληθεί ο ελληνικός τουρισμός και μάλιστα ένα μέρος του ποσού αυτού θα εκπίπτει από τη φορολογία τους.

Η φοροαπαλλαγή δίνει πολύ ισχυρό κίνητρο στους ιδιώτες να συμμετέχουν ως χορηγοί στην τουριστική προβολή της χώρας και αναγκάζει εκ των πραγμάτων τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, να επανεξετάσει τον ρόλο του Marketing Greece, δηλαδή του φορέα που έχει συστήσει για την προβολή της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης είχε έρθει πρόσφατα σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του είχε συστήσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συγκράτηση των τιμών και ο κ. Ανδρεάδης του είχε ανταπαντήσει πως «οι τιμές δεν ελέγχονται με εντολές».

Επίσης το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην τουριστική αγορά κυρίως από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών στα ξενοδοχεία είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση των τουριστών, αλλά και ανησυχία στη κυβέρνηση.

Εκτός από την προαναφερόμενη ρύθμιση που αποδυναμώνει το ΣΕΤΕ, το νομοσχέδιο της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη προβλέπει ότι για τη κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες (π.χ. ξενοδοχεία 5 αστέρων κλπ) αρμόδιος φορέας προβλέπεται να είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας .

Η πρόβλεψη αυτή, αναβαθμίζει τον ρόλο του ΞΕΕ και εκτιμάται ότι σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησης στο θέμα των επιμελητηρίων, για τα οποία προβλεπόταν να πάψει η υποχρέωση των επιχειρήσεων – μελών να εγγράφονται σ αυτά, γεγονός που θα οδηγούσε τον επιμελητηριακό θεσμό σε μαρασμό.

Υπενθυμίζεται ότι την παραπάνω ρύθμιση προώθησε δήθεν ως προαπαιτούμενο της τρόικας ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ωστόσο, πολλά μέλη της κυβέρνησης και σχεδόν 200 βουλευτές , είχαν εκφράσει και δημοσίως τις αντιρρήσεις τους. Μια από αυτούς ήταν η και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πέρσι, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο Κιλκίς είχε ταχθεί υπέρ της ενδυνάμωσης του επιμελητηριακού θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωλοτούμπα Μητσοτάκη: Από τις καυστικές ατάκες κατά Σαμαρά, στο «σέβομαι τις απόψεις του»

Δημοσκόπηση MRB: Συμφωνούν οι πολίτες με τα «καρφιά» Καραμανλή-Σαμαρά κατά Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εκνευρισμός του κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί σε αντιθεσμικές πρακτικές

Σκάνδαλο Novartis – Αποκαλύπτουν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων

Αντώνης Σαμαράς: Υποχωρητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr