Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ποιοι φόροι βαρύνουν τις τιμές!

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ποιοι φόροι βαρύνουν τις τιμές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ποιες εισφορές υπέρ τρίτων συμπεριλαμβάνονται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών!

Όσο πρωτοφανές και αν ακούγεται είναι αλήθεια. Γι αυτό και η πολιτική ηγεσία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά από τους πολίτες καταναλωτές να γνωστοποιούν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του υπουργείου, ποιους φόρους υπέρ τρίτων βλέπουν στις αποδείξεις που λαμβάνουν.

Αναλυτικότερα το Δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρει:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των τιμών και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο διαδικτυακός ιστότοπος http://ggevm.cloudapp.net όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων.

Παράλληλα μπορούν οι καταναλωτές να εκφράζουν ελεύθερα και τις απόψεις τους για τις χρεώσεις στo πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, καθώς σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες έχει παρατηρηθεί ότι η τιμή τους αυξάνεται από τη χρέωση των συγκεκριμένων εισφορών.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να καταθέσει στο συγκεκριμένο ιστότοπο στοιχεία που αφορούν εισφορές υπέρ τρίτων στις χρεώσεις προϊόντων και υπηρεσιών».

Ωραία δουλειά έκανε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ με μεγάλη ευκολία εφάρμοσε τη καταστροφική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, προέβη σε αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και πολλά άλλα, δεν γνώριζε ποιοι φόροι βαρύνουν προϊόντα και υπηρεσίες. Αλλά και η νέα πολιτική ηγεσία δεν θα πρέπει να ψάχνει πολύ για να βρει τις αιτίες των υψηλών τιμών.

Έστω και αν η τρόικα θέλει να παρουσιάζει διαφορετική εικόνα, οι αιτίες είναι τα μονοπώλια και ολιγοπώλια που ευνοεί, και βέβαια οι υπέρογκοι φόροι και ο ΦΠΑ 23%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αθήνα καιγόταν και η Ζωή Ράπτη χόρευε τσιφτετέλι με δύο ημίγυμνους παρτενέρ σε σκάφος (βίντεο)

Ο ελληνικός λαός υποφέρει κι ο δίχως ντροπή Σκρέκας αφού άφησε την απληστία να αλωνίζει τώρα ανακοίνωσε μέτρα

Υπουργείο Ανάπτυξης: Διοικητικό πρόστιμο 250.000 ευρώ στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ για παράνομη επιβάρυνση δανειολήπτη

Άδωνις: Τα 50.000 που πλήρωσε ο Παπαθανάσης για δάνειο 2 εκατ. ευρώ «ήταν πολλά»

Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας ο Νίκος Παπαθανάσης για το δάνειο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr