ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μηνιαία άνοδος κατά 1,15 δισ. ευρώ καταγράφηκε στα τραπεζικά υπόλοιπα, τα οποία για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκαν στα 124 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την επιβολή των capital controls.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καταγράφουν για τον Οκτώβριο ιστορικό υψηλό για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, μετά την άνοιξη του 2015.
Ιδιαίτερη ώθηση στην αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων έδωσε το ισχυρό ενδιαφέρον που καταγράφηκε από τους καταθέτες στους προθεσμιακούς λογαριασμούς, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης.
Χαρακτηρηστικό είναι ότι τα περίπου 350 εκατ ευρώ που μετακινήθηκαν στις προθεσμιακές καταθέσεις, είτε μέσα από άλλου είδους λογαριασμούς, είτε κυρίως επανεισάγοντας στο σύστημα κεφάλαια, συνέβαλαν ως ένα αξιόλογο ποσοστό, στο να διαμορφωθούν τα υπόλοιπα των καταθέσεων στα 124 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, έναντι 123,47 δισ ευρώ το Σεπτέμβριο.
Τα ίδια στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν πως η αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων συνολικά, άγγιξαν το 1,16 δισ ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις ιδιωτών αυξήθηκαν κατά 729 εκατ. ευρώ, με περίπου τα μισά κεφάλαια εξ αυτών να τοποθετούνται σε καταθέσεις προθεσμίας.
Σημειώνεται ωστόσο πως τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων δεν είναι τόσο ελκυστικά όπως στο παρελθόν, αλλά παραμένουν διπλάσια σε σχέση με αυτά των απλών λογαριασμών ταμιευτηρίου.






















































