Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφορολόγητο μόνο για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα – Ποιοι εξαιρούνται

Αφορολόγητο μόνο για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα – Ποιοι εξαιρούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άλλη μια προσπάθεια για χρήση πλαστικού χρήματος και όχι μετρητών από τους φορολογούμενους κανει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αποδείξεων και του αφορολόγητου.

Συγκεκριμένα με διάταξη νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα στη Βουλή θα ορίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (για όσους κερδίζουν το μέγιστο όφελος μείωσης φόρου 2.100 ευρώ) θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο 10.500 ευρώ.

Μετρούν πάσης φύσεως αποδείξεις, αρκεί οι δαπάνες να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την έκπτωση των ιατρικών δαπανών.

Οι εξαιρέσεις

Από το μέτρο θα εξαιρεθούν ηλικιωμένοι άνω των 75 ή 80 ετών, καθώς και οι κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών.

Με άλλη διάταξη θα ορίζεται η σταδιακή διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ, μέτρο το οποίο έχει ψηφιστεί από το 2011 αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση από τις αρχές του 2016, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα σε κάθε απόδειξη η οποία εκδίδεται.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης φιμώνει τη Βουλή για να συγκαλύψει το μπάζωμα των Τεμπών

Ένταση στην Προανακριτική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά

Η Μαρία Καρυστιανού με εξώδικο χαρακτηρίζει «πράξη υπέρτατης δειλίας» την επιστολή Τριαντόπουλου

Το τρικ της κυβέρνησης για τα Τέμπη – Παραπομπή Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο

Ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr