


Ερευνητές που εργάζονται για λογαριασμό της οικογένειας του Βασίλη Καλογήρου φέρεται να έχουν εντοπίσει στοιχεία που υποδεικνύουν δολοφονία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση.
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Live News», ομάδα ερευνητών, υπό την εποπτεία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας, σάρωσε επί δύο ημέρες την περιοχή στον Τύρναβο όπου βρέθηκε η σορός του 39χρονου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν ευρήματα που ενδέχεται να αποδεικνύουν την παρουσία και την κίνηση άλλου ατόμου στο σημείο.
Αν τα ευρήματα αυτά επιβεβαιωθούν, τότε τα δεδομένα της υπόθεσης ανατρέπονται.
Ωστόσο, τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί πλήρως και οι οριστικές απαντήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Η οικογένεια επιμένει: «Δεν ήταν ατύχημα»
Τη Δευτέρα, οι γονείς και ο θείος του Βασίλη Καλογήρου κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εισαγγελία Λάρισας, στο πλαίσιο της έρευνας.
Η κλήση τους έγινε ύστερα από τα σαφή υπονοούμενα που έχουν αφήσει σχετικά με το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία των Αρχών ζητά να κατονομαστούν πρόσωπα που ενδέχεται να ευθύνονται για τον θάνατό του, καθώς και να προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία.
Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αποκάλυψε πως η μητέρα του 39χρονου υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο θάνατος του γιου της ήταν αποτέλεσμα απαγωγής και ανθρωποκτονίας.
Η θέση αυτή βασίζεται στην ανάλυση του τόπου όπου εντοπίστηκε η σορός, καθώς και σε μια μαρτυρία, την οποία, όμως, οι Αρχές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, καθώς η χρονική στιγμή του περιστατικού που περιγράφει ο μάρτυρας δεν συμπίπτει με τα δεδομένα της υπόθεσης.
Πάντως, η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου δεν παρουσίασε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει την υπόθεση με το «κακόψυχο αφεντικό» που είχε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή της.
Επίσης, δεν έγινε καμία αναφορά στη τραγωδία των Τεμπών ή σε απειλές που η ίδια ενδεχομένως να είχε δεχτεί.
Οι δηλώσεις του θείου του 39χρονου και η διευκρίνισή του
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του, ο θείος του Βασίλη Καλογήρου έκανε λόγο για περιστατικά κατά τα οποία η μητέρα του 39χρονου είχε δεχτεί απειλές από παράγοντα της Θεσσαλίας για μια εκκρεμή υπόθεση. Ωστόσο, λίγο αργότερα, με δημόσια δήλωσή του, διευκρίνισε ότι τα παραπάνω δεν συνδέονται με την εξαφάνιση και τον θάνατο του ανιψιού του.
«Προφανώς η αναφορά έγινε σε σχέση με ένα συμβάν που είχε λάβει χώρα στο παρελθόν σε δικαστικό γραφείο, παρουσία και άλλων δικαστικών λειτουργών. Δεν συνέδεσα τα όσα αναφέρθηκαν και μου μεταφέρθηκαν με την εξαφάνιση και τον θάνατο του Βασιλείου Καλογήρου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η οικογένεια επιμένει να αναζητά απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου.