Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αττική: Χειροπέδες σε συμμορία που εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους –

Αττική: Χειροπέδες σε συμμορία που εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους –
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττική,

Ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, συνελήφθησαν 35χρονος και 40χρονος, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς και εναλλασσόμενους, ανά περίπτωση, ρόλους μεταξύ των μελών της.

Στην πράξη, οι κατηγορούμενοι, κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους.

Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό τους εκεί, κρατώντας απασχολημένα τα θύματά τους, αφαιρούσαν τεχνηέντως χρηματικά ποσά και τιμαλφή από το εσωτερικό τους.

Μάλιστα, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Μετά από έρευνες στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 350 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και αξεσουάρ.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας.

Η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Οι κατηγορούμενοι, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Νέο Βουτζά: Αυτοκτόνησε αστυνομικός, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών

32χρονος Αλβανός έδειρε άγρια την 50χρονη Αλβανίδα σύντροφό του

Λειψυδρία στην Αθήνα όπως κι επί Κων/νου Μητσοτάκη – Κλιματική αλλαγή, αυξημένη ζήτηση νερού και μη ορθολογική διαχείριση

Καιρός: Πιο έντονα φαινόμενα στην Αττική το Σάββατο και με μεγαλύτερη διάρκεια

Τραγωδία στην Εύβοια: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr