ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικηγόροι, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μακεδονία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

















































Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένας δικηγόρος κι ένας διερμηνέας συνελήφθησαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό τεσσάρων λαθραίων αλλοδαπών μέσα σε φορτηγό-αυτοκίνητο προερχόμενο από την Τουρκία.
Ο ιρακινής καταγωγής διερμηνέας παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή με την κατηγορία της συνέργειας σε διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος αλλοδαπών, ενώ για την περίπτωση του Έλληνα δικηγόρου διατάχθηκε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η εμπλοκή του στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Όλα συνέβησαν χθες, όταν μετά την άφιξη του φορτηγού αυτοκινήτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποβιβάστηκαν από το εσωτερικό του τέσσερις αλλοδαποί, δύο από τη Συρία και δύο από την Παλαιστίνη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των Λιμενικών, οι μετανάστες φαίνεται πως είχαν ανέβει στο φορτηγό -εν αγνοία του οδηγού του- στα Ύψαλα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στο σημείο του εντοπισμού τους, εντός του λιμένα, εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος διερμηνέας που φέρεται να είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από άγνωστους για την άφιξη των μεταναστών.
Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τον διερμηνέα ο δικηγόρος και έφτασε στο σημείο.
Όπως κατέθεσε προανακριτικά ο ίδιος, ο λόγος της παρουσίας του ήταν για να δρομολογήσει τις διαδικασίες ενόψει της υποβολής ασύλου στη χώρα μας για λογαριασμό των μεταναστών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο διερμηνέας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των διερμηνέων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάλογο αδίκημα στη Θράκη.






















































