Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κουρτάκης, Ελληνικά Κελάρια Οίνων,
Ο Βασίλης Κουρτάκης, εκ των πρωτεργατών του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.
Σπούδασε οινολογία στη Γαλλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 ανέλαβε την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής η οποία σήμερα ονομάζεται «Ελληνικά Κελάρια Οίνων».
Με σκληρή δουλειά και όραμα, τη μετέτρεψε σε έναν επιχειρηματικό γίγαντα.
Υπήρξε εκ των θεμελιωτών του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού κρασιού και εξόπλισε τον Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.
Συμμετείχε στο ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.).