Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακυρώθηκε το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στη Σμύρνη – Έξαλλος ο Ερντογάν

Ακυρώθηκε το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στη Σμύρνη – Έξαλλος ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, οι Γερμανοί αποφάσισαν να μην κατασκευάσουν τη νέα μονάδα παραγωγής της Volkswagen στη Σμύρνη, επένδυση ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Η αρχική μελέτη προέβλεπε πως στην εν λόγω μονάδα θα κατασκευάζονταν οι επόμενες γενιές των VW Passat & Skoda Superb, με απασχόληση 2.000 υπαλλήλων.

Αρχικά, η πρώτη αναβολή της επένδυσης έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς το VW Group θεώρησε λάθος το «timing» λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Σήμερα, φαίνεται πως τα βασικότερα εμπόδια που οδήγησαν στην οριστική αναβολή της επένδυσης σχετίζονται με τον κορωνοϊό αλλά και τη γενικότερη επιθετική στάση του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ερντογάν διέταξε έρευνα εις βάρος του ομίλου Volkswagen Group

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισε τα αντίποινα!

Συγκεκριμένα, η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα εναντίον του ομίλου Volkswagen Group (που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις φίρμες Skoda, VW, Audi, Seat, Bentley), της Mercedes-Benz και της BMW, σύμφωνα με το TRT World.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr