Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο βασιλιάς Γεώργιος δεν ήθελε να παντρέψει την Ελισάβετ με τον Φίλιππο

Γιατί ο βασιλιάς Γεώργιος δεν ήθελε να παντρέψει την Ελισάβετ με τον Φίλιππο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία για το πώς ερωτεύτηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος: Η νεαρή πριγκίπισσα συνάντησε τον παθιασμένο πρίγκιπα όταν ήταν μόλις 13 ετών και οι δύο επικοινωνούσαν ως φίλοι για πολλά χρόνια πριν από την άνθηση της ρομαντικής τους σχέσης.

Ωστόσο, ένα άρθρο του περιοδικού Time από το 1957, σύμφωνα με το Reader’s Digest, επισημαίνει ότι ο πατέρας της πριγκίπισσας, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ αποδοκίμασε έντονα το φλερτ των δύο νέων.

«Παρά το βρετανικό υπόβαθρο του Φίλιππου και το καλό πολεμικό ρεκόρ του, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ ανησυχούσε βαθιά για το πώς η Βρετανική γνώμη… θα έπαιρνε έναν Έλληνα Πρίγκιπα ως σύζυγο της κληρονόμου του βασιλικού θρόνου», ανέφερε συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

«Υπήρχε, επίσης, και κάτι ακόμη για τον ατρόμητο νεαρό αγαπημένο της κόρης του με το δυνατό, γεμάτο γέλιο και τους θαλασσινούς τρόπους που ερέθιζε τον ευγενή Βασιλιά».

Μην ξεχνάτε ότι ο Φίλιππος ήταν φτωχός (τουλάχιστον για τα βασιλικά πρότυπα), εξόριστος, είχε γερμανικές ρίζες και ναζί συγγενείς και δεν θεωρήθηκε η καταλληλότερη επιλογή για την πριγκίπισσα και μελλοντική βασίλισσα.

Η βασίλισσα, λοιπόν, σίγουρα δεν θα θέλει να γνωρίζει το κοινό ότι κατάφερε να «νικήσει» τον πατέρα της -και τη χώρα!- πείθοντάς τον με επιχειρήματα ότι ο Φίλιππος ήταν ο άντρας της ζωής της.

Έτσι τον έκανε να πει το πολυπόθητο «ναι» και να δώσει την έγκρισή του για τον επικείμενο γάμο που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1947.

Η πρώτη γνωριμία της Ελισάβετ με τον πρίγκιπα της Ελλάδας Φίλιππο

Η ρομαντική ιστορία αγάπης του πρίγκιπα της Ελλάδας Φίλιππου και της διαδόχου της Γηραιάς Αλβιόνας ξεκίνησε, όταν οι δύο νέοι συναντήθηκαν στο ναυτικό κολέγιο του Ντάρτμουθ το καλοκαίρι του 1939.

Εκείνος ήταν 18 ετών και είχε καταταγεί στο βρετανικό βασιλικό ναυτικό.

Εκείνη, μόλις 13 ετών, είχε επισκεφθεί το κολέγιο μαζί με τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο, την μητέρα της και την μικρότερη αδελφή της.

Η νεαρή πριγκίπισσα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του ψηλού, ξανθού και αθλητικού πρίγκιπα της Ελλάδας με καταγωγή από τη Δανία.

Ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, από τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ, αλλά η οικογένειά του εξορίστηκε όταν εκείνος ήταν ακόμα βρέφος.

Μετά τη πρώτη τους γνωριμία ο Φίλιππος και η Ελισάβετ, που ήταν μακρινά εξαδέλφια, άρχισαν να αλληλογραφούν και είχαν συναντηθεί σποραδικά μέχρι που το 1943 ο νεαρός γοητευτικός άνδρας πέρασε τα Χριστούγεννα με την βασιλική οικογένεια στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Μέχρι το τέλος του πολέμου ο βρετανικός Τύπος έκανε λόγο για το ρομαντικό ειδύλλιο του ζευγαριού και όταν η διάδοχος του θρόνου έγινε 21 ετών το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε.

Για να παντρευτεί την πριγκίπισσα της καρδιάς του ο Φίλιππος έλαβε τη βρετανική υπηκοότητα το 1947, αποκήρυξε τον ελληνικό τίτλο του και πήρε το επίθετο Μαουντμπάτεν.

Η, τότε, πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος ένωσαν τις ζωές τους στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Μετά τον γάμο ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκατέλειψε την καριέρα στο βασιλικό ναυτικό για να αφοσιωθεί στη «Λίλιμπετ», όπως αποκαλεί χαϊδευτικά τη βασίλισσα και για να σταθεί αρωγός στο πλευρό της, όταν η υγεία του βασιλιά είχε αρχίσει να καταρρέει.

Το 1952 η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο και εκείνος έγινε ο σύζυγος της πιο σημαντικής γυναίκας στη χώρα.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Άννα, τον Άντριου και τον Εδουάρδο, οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Τέσσερις τροφές κατά της δυσκοιλιότητας προτείνει Βρετανός γιατρός

Το Λονδίνο σε απευθείας «διπλωματικές επαφές» με τους ισλαμιστές της HTS

Θα το «κάνει» με 1.000 άνδρες σε μια μέρα για να γράψει ιστορία – Προπονείται με 400 άτομα τουλάχιστον

Το Βρετανικό Μουσείο διαψεύδει τις προσδοκίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τι είπε ο Τζορτζ Όσμπορν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr