Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιώργος Γεωργιάδης
Δημοσιογράφος

Προβοκάτσια κατά της Παναγίας Σουμελά! Οι Τούρκοι «μετέφεραν» Δεκαπενταύγουστο την Άλωση της Τραπεζούντας

Προβοκάτσια κατά της Παναγίας Σουμελά! Οι Τούρκοι «μετέφεραν» Δεκαπενταύγουστο την Άλωση της Τραπεζούντας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τοπικός Τύπος της Τραπεζούντας με εκτενή κάλυψη δημοσίευσε πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από τις «εορταστικές εκδηλώσεις» για την «Άλωση της Τραπεζούντας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν η τρίτη φορά που η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Τραπεζούντας «εόρτασε» την «Άλωση» αυτή την ημερομηνία, την 15η Αυγούστου, ύστερα από μελέτη της «Τουρκικής Ιστορικής Εταιρείας» (!!).

Δηλαδή όλα τα προηγούμενα χρόνια εδώ και δεκαετίες η εκδήλωση αυτή διοργανώνονταν την 26η Οκτωβρίου κάθε έτους αλλά μόλις πριν τρία χρόνια η αρμόδια και παγκοσμίως άγνωστη  «Τουρκική Εταιρεία Ιστορίας» μελέτησε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «Άλωση» κατέστη εφικτή την 15η Αυγούστου.

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να καταθέσει η περίφημη και διεθνούς κύρους και φήμης «Τουρκική Εταιρεία Ιστορίας» τα ονόματα των επιστημόνων που την συναποτελούν και τα πρακτικά των εισηγήσεων τους που είχαν ως αποτέλεσμα την λήψη αυτής της απόφασης.

Όλα αυτά τα φαιδρά και τουρκικά δεν θα είχαν τόσο σημασία αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή της επίσημης Τουρκοαφήγησης περί την Άλωση συστατικό στοιχείο της παρεμπόδισης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας τον 15Αυγουστο στο όρος Μελά της Τραπεζούντας.

Γνωστές ομάδες αποστράτων και πολιτικών συμμάχων του Έρτογάν με απόψεις Τουρανικές των Γκρίζων Λύκων της Εργκενεκόν που συγκροτούν μαζί με τους Ισλαμιστές φονταμενταλιστές κήρυκες του Μίσους σε καθετί Ελληνικό και Ορθόδοξο την κρατική προσωπικότητα του καθεστώτος μετά το πραξικόπημα του 2016 έχουν θέσει από ότι φάνηκε στόχο από το 2022 την ακύρωση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Τραπεζούντα θέτοντας ζήτημα «τιμής» για τον σουλτάνο Μωάμεθ που κατέκτησε την Πρωτεύουσα του Πόντου το 1461.

«Να ησυχάσουν τα κόκκαλα του Σουλτάνου μας» λένε μετά την ακύρωση της Λειτουργίας ανήμερα 15 Αυγούστου αφού πλέον για αυτούς η Άλωση έγινε την ίδια μέρα.

Οι ίδιοι κύκλοι υβρίζουν τον Οικουμενικό Θρόνο με άμεσες απειλές, εμπλέκουν την ΕΥΠ στην Τραπεζούντα, βλέπουν φαντάσματα και υφαίνουν σενάρια από τα υπόγεια της ΜΙΤ .

Σε μια περίοδο που η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει με αυτό το περίεργο κράτος την «Διακήρυξη Φιλίας των Αθηνών» αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν κι άλλο ακόμα αν δεν είχε υπογραφεί αυτή η περίφημη Διακήρυξη!

Στο ρεπορτάζ καλής εφημερίδας της Τραπεζούντας (την οποία έχω επισκεφτεί) δίνονται πληροφορίες για την παρουσία επισήμων στην Τουρκοτελετή στην πλατεία του Μεϊντανίου κάτω από το βλοσυρό βλέμμα του Γενοκτόνου Κεμάλ.

Διαβάζουμε ότι ήταν παρόντες:

Ο Κυβερνήτης της Τραπεζούντας Aziz Yıldırım, ο Αντιδήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Τραπεζούντας Faruk Kanca, ο Διοικητής της Επαρχιακής Χωροφυλακής Τραπεζούντας Ταξίαρχος Mustafa Erdem, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τραπεζούντας Murat Esertürk, ο Διοικητής της Ομάδας Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας της Ακτοφυλακής Sg. Παρευρέθηκαν ο ταγματάρχης Aytaç Bayırlı και το επαρχιακό πρωτόκολλο.

Άρα δεν ήταν μια «περιθωριακή» παράτα.

Ήταν όλο το θεσμικό πρωτόκολλο.

Έλειπαν βέβαια οι πολίτες καθώς ήταν ελάχιστοι αυτοί που εμφανίστηκαν πλην των επισήμων και αυτό επίσης λέει κάτι.

Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος Τραπεζούντας Faruk Kanca (βλέπε φωτογραφία) έδωσε ρεσιτάλ κυριολεκτικά.

Ανέφερε ότι η Τραπεζούντα είναι αρχαία πόλη που κάποια στιγμή εντάχτηκε στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (!!)

Προφανώς η Τραπεζούντα φύτρωσε (!) και δεν υπήρξαν αυτοί που την ίδρυσαν.

Και ξαφνικά μια εποχή αυτή η πόλη έγινε Ρωμαϊκή μέχρι να έρθει ένας κάποιος Κομνηνός (αγνώστου ταυτότητας) από την Κωνσταντινούπολη το 1204 και έκανε την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας μέχρι να έρθει ο Μωάμεθ να την σώσει (!!).

Αυτά ελέχθησαν από επίσημα χείλη στην Τραπεζούντα 15 Αυγούστου 2024.

Όλο αυτό το καρναβαλικό σόου με τους Γενίτσαρους σε μια άδεια πρώην Ελληνική πλατεία (στα έγκατα της είναι θαμμένα οστά Ελλήνων που κατεσφάγησαν από Τούρκους εξ ου και η ονομασία Gavur Meydan) για να εμποδίσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία 40 χιλιόμετρα νότια μέσα στα βουνά(!).

Η Ελλαδική απραξία, ενδοτικότητα, ραθυμία, έχει αποθρασύνει την Τουρκία παντελώς.

Ουδεμία αντίδραση υφίσταται.

Διαρκώς απελαύνουν οι Τούρκοι Ελλαδίτες Ποντίους που είναι στυλοβάτες μετακίνησης πολλών Ελλήνων στα χωριά τους στον Πόντο.

Η Αγία Σοφία Τραπεζούντας έγινε τζαμί, η Σουμελά πάει για οριστικό κλείσιμο και προσφέρεται πλέον ως τουριστικό θέρετρο των Αράβων σε συσκευασία δώρου άλωσης.

Γηγενείς ιθαγενείς κάτοικοι που είναι μέλη της Ελληνόφωνης κοινότητας αισθάνονται την πίεση να αυξάνει εις βάρος τους .

Η Τουρκία θέλει να αποκόψει την επανασύνδεση των Ποντίων.

Των Χριστιανών της Ελλάδας με όσους έμειναν εκεί ως Μουσουλμάνοι γιατί πιστεύει ότι οι τελευταίοι μπορεί να επανέλθουν στην προτέρα τους κατάσταση.

Το να επιστρέψουν οι ιθαγενείς Πόντιοι της Τραπεζούντας στην προηγούμενη κατάσταση είναι το σωστό το δίκαιο και θα γίνει.

Παρά την προσπάθεια της Τουρκίας και την αβελτηρία της Αθήνας.

Την Τραπεζούντα την χτίσαμε εμείς οι Έλληνες το 756 π Χ.

Όλα τα μνημεία της κραυγάζουν υπέρ της Ελλάδας.

Το χώμα κραυγάζει, το αθώο αίμα κραυγάζει.

«Πόντος εν άστρον φωτεινόν σε Ελλενικούς αιώνας.
»Αργοναυτών το Ορωμαν
»Και του Ακρίτα κάστρον»

  • Η απαξίωση ενός επιστημονικού κλάδου
    Εκπαιδευτικός
  • Η ποθοπλάνταχτη ανία της κυρίας Μαίρης
    Εκπαιδευτικός
  • Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων «ενισχύει» την ακροδεξιά
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr