Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κώστας Μαυρίδης
Πανεπιστημιακός, Ευρωβουλευτής

Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός

Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσοι έχουμε παρουσία στην Ευρ. Ένωση, οφείλουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους πολίτες.

Η νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με … «χαριεντισμούς» και ψηφίσματα.

Δυστυχώς όμως, μαζί με τις τουρκικές αξιώσεις, που τελειωμό δεν έχουν, επανέρχονται κι οι εγχώριες «μυθοπλασίες», που προσδοκούν το έλεος του νεο-Σουλτάνου.

Παραθέτουμε τρεις «μύθους» που επαναλαμβάνονται, αποφεύγοντας ονόματα, με σκοπό οι νοήμονες πολίτες να προβληματιστούν, χωρίς κομματικά βαρίδια:

Μύθος 1ος

Ανακοίνωση ηγεσίας κόμματος επισημαίνει για την τουρκική επιθετικότητα: «Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό, εντείνει προκλητικά την επιθετικότητά της, δημιουργώντας νέα παράνομα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου».

Η συγκεκριμένη κομματική ηγεσία θεωρεί ότι η τουρκική επεκτατικότητα στην Αν. Μεσόγειο εντείνεται λόγω του διαπραγματευτικού κενού στο Κυπριακό!

Εντούτοις, πόρρω απέχει η πραγματικότητα από την … «αγγαρευμένη» και βολική αυτή αντίληψη των πραγμάτων.

Μύθος 2ος

Διακομματική συγχορδία επιμένει ότι «μια λύση στο Κυπριακό θα ανοίξει τον δρόμο για αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων τερματίζοντας τις τουρκικές παρανομίες».

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι οι διεκδικήσεις της θα παραμείνουν αναλλοίωτες από την επομένη μέρα μιας λύσης στο Κυπριακό, ακόμη και λύσης με αποδοχή όλων των τουρκικών όρων.

Ουσιαστικά, η Τουρκία αποφάσισε τις «δικές της θάλασσες» και μας θέλει… ανύπαρκτους.

Μύθος 3ος

Πρόεδρος κόμματος, που ξεκίνησε ήδη τον προεκλογικό για τις προεδρικές, προωθεί τον αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας μετά από … λύση στο Κυπριακό.

Στην πραγματικότητα, η ΕΕ έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο, αξιολογώντας ως απαγορευτικά επικίνδυνη την ανάληψη επικυρίαρχου ρόλου από την Τουρκία.

Στην Κύπρο, τέτοια προβεβλημένα «μυαλά» δεν αντιλαμβάνονται αυτό που η ΕΕ αντιλαμβάνεται: τέτοια σχέση καθιστά το μέλλον μας όμηρο της Τουρκίας.

Επομένως, η στρατηγική με προοπτική επιβίωσής μας είναι η ενδυνάμωση της ισχύος, περιλαμβανομένης της άμυνας ως πολλαπλασιαστή, με συμμαχίες/συνεργασίες στην περιοχή μας.

Τις προάλλες, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, παρουσία εκπροσώπων της Ευρ. Επιτροπής, ξεδιπλώθηκε η αποτυχία της ΕΕ έναντι της τουρκικής επεκτατικότητας, με την κατάσταση να επιδεινώνεται, όπως ομολογούν και αρκετοί που το αρνούνταν πριν μερικά χρόνια.

Για αυτό, εξήγησα την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική με νέα εργαλεία, όπως ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις και με ανάληψη ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Αν. Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας για εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ, ανάλογης με την επιχείρηση «Ειρήνη» για εφαρμογή του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

Προσδοκώ ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα το υιοθετήσει.

  • Απειλές και ευκαιρίες για την Ελλάδα έπειτα από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος
  • Η γεωπολιτική απληστία της ρωσικής Εκκλησίας
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Για την Εξουσία και την Εθνική Κυριαρχία
    Νομικός, Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του 33° του ΑΑΣΤ για την Ελλάδα
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr