Καταγγέλλει ο κύριος Παντελής Καψής (Reader) τους «χρήσιμους ηλίθιους» που –από ηλιθιότητα προφανώς- επιχειρούν να «ξαναγράψουν την ιστορία».
Αυτές οι προσπάθειες τον έκαναν να ξεχάσει το Βρετανικό του φλέγμα ξεπερνώντας τα όρια της ευπρέπειας.
Έτσι κατά τον κύριο Π.Κ. ο «έξυπνος, χιουμορίστας», αλλά καλοπερασάκιας («με αγάπη για την καλή ζωή»! Θαυμάστε με πόση γαλατική ευγένεια το διατυπώνει) Καραμανλής «θα πρέπει μέσα του να νιώθει μεγάλη περιφρόνηση για όλους αυτούς τους «χρήσιμους ηλίθιους» που αυτοεξευτελιζόμενοι σκαρφίζονται κάθε είδους σοφιστεία ή ψέμα για να τον δικαιολογήσουν».
Είναι ασυγχώρητοι, εκτός εάν είχαν πιεί νερό του Καματερού στα παιδικά τους χρόνια και τους πείραξε.
Αναφερόμενος στο βιβλίο του Παπαθανασίου το οποίο ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει ακόμα, δεν αναφέρεται ούτε σε ένα στοιχείο προκειμένου να τα ανασκευάσει.
Το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να υποθέσω ότι ούτε εκείνος το έχει διαβάσει.
Αντί, όπως επιβάλλει η πραγματικά υπεύθυνη δημοσιογραφία να το «ξετινάξει» σελίδα-σελίδα, παράγραφο-παράγραφο, στοιχείο-στοιχείο και να αντιτάξει στοιχεία και επιχειρήματα αναπαράγει το δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο η ίδια η εφημερίδα αναγκάστηκε να «εξισορροπήσει» με κύριο άρθρο για την «ανεξήγητη περίοδο των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης Παπανδρέου».
Χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό με την ευκολία της χύδην «δημοσιογραφίας».
Μοναδική πηγή εκείνου του άρθρου ήταν έκθεση τμήματος της Τ.τ.Ε. με στοιχεία, αλλά και εκτιμήσεις, η οποία δόθηκε στην Διοίκηση 2 ημέρες μετά της εκλογές του 2009!!!
Σύμφωνα με τον Μ. Κοττάκη (ΕΣΤΙΑ 9/1/18) «είναι τόσο έγκυρη ώστε σήμερα μαθαίνουμε ότι την υπογράφει ο γνωστός για τα -σοσιαλιστικά- του αισθήματα Β. Μανεσιώτης!
Σύμβουλος τού Γ. Παπακωνσταντίνου και μέλος τού Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής το 2011 με ψήφους ΠΑΣΟΚ!».
Εκτός αυτού επίσης όπως σχολιάζει ο Κοττάκης είναι τόσο «επιστημονική» ώστε προβλέπει ότι το έλλειμμα θα κυμανθεί μεταξύ 10-12% «και ενδεχομένως να φτάσει και 15% του Α.Ε.Π.».
Επιπλέον ο κύριος Καψής αναφέρει ότι και το 2008 το έλλειμμα ήταν 10% (9,9).
Αυτό που δεν λέει ήταν ότι η αναδρομή Γεωργίου που περιέλαβε για πρώτη φορά και τα ελλείμματα των Δ.Ε.Κ.Ο. σταματά στο 2006.
Αν είχε πάει πιο πίσω, στον ίδιο επίσημο πίνακα της Eurostat του 2013, το έλλειμμα του 2003 από 5,9% με την προσθήκη του ελλείμματος των Δ.Ε.Κ.Ο. θα πλησίαζε το 10% (ακόμα κι αν ξεχάσουμε τα «κρυμμένα κάτω από το χαλί» δισ. της Goldman Sacks).
Εκείνα, τα ελλείμματα των Δ.Ε.Κ.Ο., προστιθέμενα σε επόμενους προϋπολογισμούς διόγκωναν τα ελλείμματά τους και το χρέος, καταλογιζόμενα σε αυτούς που κυβερνούσαν τότε.
Και βέβαια έχει τεράστια σημασία ότι το 2003 επικρατούσαν συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ομαλότητας και ανάπτυξης και όχι οι συνθήκες οικονομικού πανικού που διαμορφώθηκαν μετά το 2007.
Ας κάνουμε όμως το χατίρι του κυρίου Καψή. Ας αποδεχθούμε όσα καταλογίζει στον Καραμανλή αλλά και την «ηλιθιότητα» των «παρατρεχάμενων της αυλής του» οι οποίοι «προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξαναγράψουν την ιστορία».
Ας τον ρωτήσουμε τι έχει να πει για την ληστεία του χρηματιστηρίου την οποία πολλοί συνάδελφοί του και Μ.Μ.Ε. προώθησαν;
Τι έχει να πει για την οπερετική υπόθεση Οτσαλάν;
Τι έχει να πει για τους φυλακισμένους, υπόδικούς ή υπόλογους Υπουργούς του «εκσυγχρονισμού»;
Τι άποψη έχει, από δεοντολογικής πλευράς, για τον «Βασικό Μέτοχο» και την ιδιοκτησία των Μ.Μ.Ε. σε σχέση με την πολιτική εξουσία;
Έχει ακούσει τίποτε για κάποιους, φουσκωμένους φακέλους, που διακινούντο από εργολάβους και προμηθευτές προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης;
Τι άποψη έχει για το «πέπλο σιωπής» που καλύπτει όλες τις καταλυτικές ενοχές της «σοσιαλιστικής διακυβέρνησης» και την συντονισμένη προσπάθεια να παραχαραχθεί η ιστορία;
Είναι απλώς από μια «ηλιθιότητα» της άλλης πλευράς ή πρόκειται για «εκμίσθωση»;
Και αν περί αυτού πρόκειται, δηλώνοντας προκαταβολικά ότι το ρητορικό δίλημμα που ακολουθεί δεν αναφέρεται σε εκείνον αναρωτιέμαι, μήπως τελικά είναι καλύτερα να είναι κάποιος «χρήσιμος ηλίθιος» αντί να καταντήσει «βολική εταίρα»;