Η πιο ηλίθια “ανάλυση” του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον έγινε από τον διευθυντή της σκοπιανής εφημερίδας NOVA MAKEDONIJA. Και ίσως δεν θα είχε νόημα ούτε καν να ασχοληθούμε, εάν δεν στεκόταν αφορμή για να διαμηνύσουμε μερικά λόγια στους βόρειους γείτονές μας, που βυθισμένοι στη μίζερη εσωστρέφειά τους δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.
Σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα “αγοράζει” τη διαφορά για το όνομα» ο Αλεξάνταρ Ντίμκοφσκι, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα αποφάσισε να πληρώσει 2,5 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για την αναβάθμιση του ελληνικού στόλου των F-16, ώστε να “αγοράσει” την εύνοια του Ντόναλντ Τραμπ για το όνομα των Σκοπίων.
Προφανώς και τα 2,5 δισ. ευρώ είναι πολλά λεφτά για ένα φτωχό, ή μάλλον εξαθλιωμένο, κρατίδιο όπως τα Σκόπια αλλά για τις ΗΠΑ το ποσό είναι αστείο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία “έσκασε” πριν μερικούς μήνες 300 δισ. στις ΗΠΑ -τα 100 δισ. σε εξοπλισμούς- για να πάρει “αμνηστία” για τις τζιχαντιστικές της περιπέτειες στη Συρία, υποσχόμενη παράλληλα ότι δεν θα “μπερδευτεί” ποτέ ξανά με κακές παρέες και το… μπαλάκι -για το ποιος θα πληρώσει τη νύφη- κατέληξε στο Κατάρ.
Με απλά λόγια. Οι ΗΠΑ δεν εξαγοράζονται με 2,5 δισ. Πάμε παρακάτω.
Ο ελληνικός στόλος των F-16 έπρεπε ήδη να είχε εκσυγχρονιστεί για την ασφάλεια της Ελλάδας και της Δύσης.
Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια και ηγέτιδα δύναμη της Δύσης στα Βαλκάνια, στη βόρεια Αφρική και στο Λεβάντε (Μέση Ανατολή).
Η Ελλάδα επίσης περιβάλλεται από ορισμένους απροσάρμοστους γείτονες, οι οποίοι πειθαρχούν μόνο εξαιτίας της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος και όχι με τη λογική.
Άρα, ο εκσυγχρονισμός των F-16 μόνο το πώς θα λέγονται τα Σκόπια δεν αφορά.
Αφορά τον μεγάλο χάρτη που ο δημοσιογράφος του κρατιδίου δεν μπορεί να αντιληφθεί από τον μικρόκοσμό του δίχως να πάθει ίλιγγο.
Η Ελλάδα, με επίσημες δημόσιες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέβη Τζέφρι Πάιατ και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, είναι ο πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Εύξεινος Πόντος, Βόρεια Αφρική) είναι ο προμαχώνας της Δύσης στα Βαλκάνια και όπως τόνισε μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ. Πάιατ “η Ελλάδα είναι περιφερειακός ηγέτης”.
Ο δε αντιπρόεδρος Πενς είπε: “The Vice President expressed appreciation for Greece’s role as a pillar of stability in the region”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει αυτό τον ρόλο πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Και τον έχει αναλάβει -το τονίζουμε- για όλη την περιοχή, από τον Δούναβη και τον Εύξεινο Πόντο μέχρι το Λεβάντε και το Μάγκρεμπ.
Σιγά μην καθίσει η Ελλάδα να αναλώσει τον ρόλο της ως “περιφερειακός ηγέτης” ασχολούμενη με τα υπαρξιακά μερικών εκατοντάδων χιλιάδων Βουλγαρόφωνων Σλάβων που παριστάνουν τους “Μακεδόνες”.
Επειδή όμως η Ελλάδα είναι ο “περιφεριακός ηγέτης”, στα Σκόπια πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους στο απόλυτο μέγεθός του και να σοβαρευτούν άμεσα εάν επιθυμούν πράγματι να γίνουν ένα κανονικό κράτος, με ένα κανονικό όνομα και για να βγουν από τη μιζέρια τους υπό την προστασία της Ελλάδας. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
“Η συμφωνία”, γράφει στην “ανάλυση” της πλάκας ο Αλεξάνταρ Ντίμκοφσκι, “προκάλεσε αμέσως σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και απορία για το που θα βρει τόσα χρήματα η χώρα, που μόλις και μετά βίας κατορθώνει να αποπληρώσει ακριβά δάνεια και να αντιμετωπίσει την ύφεση”.
Προφανώς αγνοεί ότι η Ελλάδα σκοπεύει να διανείμει στο επόμενο διάστημα 1,1 δισ. ως κοινωνικό μέρισμα. Όταν μια χώρα μπορεί να διαθέσει 1,1 δισ. ως κοινωνικό μέρισμα δεν μπορεί να βρει ακόμα 1,1 δισ. (που είναι η ελληνική συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό) που θα αποπληρωθεί μέσα σε 10 χρόνια; Δηλαδή περίπου 100 εκ. τον χρόνο;
Δηλαδή, πόσο βυθισμένος στον μίζερο μικρόκοσμό του πρέπει να είναι αυτός ο Ντίμκοφσκι για να κάνει τόσο ηλίθιους συλλογισμούς;
Και δεν είναι ίσως μια δικαιολογία ότι απευθύνεται στην κοινή γνώμη της χώρας του αποκλειστικά, διότι τον διαβάζουν και εκτός των συνόρων του και γελάνε. Γελάνε με το πώς αντιλαμβάνονται οι Σκοπιανοί τον κόσμο.
Συνεχίζοντας λοιπόν τον ηλίθιο συλλογισμό του προσβάλει και τις ΗΠΑ, με τις οποίες η Ελλάδα είναι παμπάλαιος σύμμαχος, γράφοντας ότι “αυτό που δεν μπορεί να κερδηθεί με τα λόγια, μπορεί να αγοραστεί με χρήματα, ή, ακόμα καλύτερα, με πολλά χρήματα. Το αν με τη συμφωνία για τα αεροσκάφη η Ελλάδα επιδιώκει, ίσως, να εξαγοράσει την εύνοια των ΗΠΑ την επόμενη περίοδο, που θεωρείται κρίσιμη για το θέμα του ονόματος, είναι κάτι που θα φανεί σύντομα”.
Μερικές επισημάνσεις:
1. Ας πει κάποιον στον Σκοπιανό ότι 1,1 δισ. εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι πολλά χρήματα για την Ελλάδα και είναι ελάχιστα για τις ΗΠΑ. Τα όπλα που έχει η Ελλάδα αξίζουν δεκάδες δισ. Τόσα πολλά δισ. που οι Σκοπιανοί δεν θα δουν μαζεμένα ούτε σε 100 ή 200 χρόνια. Και επειδή διαθέτει αυτά τα όπλα, η Ελλάδα ανέλαβε και τον ρόλο του “περιφερειακού ηγέτη” και βγαίνει από την ύφεση.
2. Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα όπως το περίκλειστο πολυεθνικό κρατίδιό του. Η Ελλάδα πέρασε μια στημένη οικονομική κρίση από την οποία βγαίνει. Και βγαίνει διότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πρόβλημα αλλά της το δημιούργησαν για λόγους που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε και ο Σκοπιανός εξάλλου αδυνατεί να κατανοήσει.
3. Ο προϋπολογισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων το έτος 2016 ήταν 4,956 δισ. ευρώ. Και κυμαίνεται σε αυτό το ποσό τώρα που έχουμε ύφεση. Μπορεί να διανοηθεί άραγε αυτός ο Σκοπιανός το μέγεθος των δισ. την τελευταία δεκαετία της ελληνικής ύφεσης; Μπορεί ίσως να διανοηθεί πόσα δισ. θα ρίχναμε εάν δεν είχαμε ύφεση; Τι είναι νομίζει η Ελλάδα; Ίσα και όμοια με το αποτυχημένο-κράτος του (failed state);
4. Η Ελλάδα έχει διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ από την 7η Νοεμβρίου 1837. Μπορεί ο Σκοπιανός να διανοηθεί ότι μιλάμε για σχεδόν δύο αιώνες; Όχι, πώς να το συνειδητοποιήσει όταν το κρατίδιό του υπάρχει μόλις τρεις δεκαετίες.
5. Οι στρατιωτικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ επίσης ξεκινάνε στα μέσα του 19ου αιώνα. Είμαστε σύμμαχοι από τότε. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι είναι οι διαχρονικές αξίες της Ελλάδας που οικοδόμησαν τις ΗΠΑ και ενέπνευσαν την ίδρυση του αμερικανικού έθνους. Ελλάδα και ΗΠΑ είναι δύο έθνη-κράτη που προέκυψαν μέσα από τις φλόγες των επαναστατικών κινημάτων του διαφωτισμού.
Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι εδώ και δύο αιώνες. Είναι σύμμαχοι από όταν οι υπόλοιποι στα Βαλκάνια ήταν υποτελείς των Οθωμανών. Στην μακραίωνη συμμαχία τους οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν εξαιρετικές και δοκιμάστηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα όμως έχουν πλήρως αποκατασταθεί και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ελλάδα και Ισραήλ είναι οι μοναδικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή που μπορεί να βασιστεί η Ουάσιγκτον. Για λόγους ιστορικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς και ισχυρών διασπορών.
Είναι πραγματικά δείγμα ηλιθιότητας να νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα “αγόρασε” τα σκήπτρα του “περιφερειακού ηγεμόνα” με 2,5 δισ. εκσυγχρονισμό αεροσκαφών, ή ακόμα χειρότερα έδωσε 2,5 δισ. για το όνομα των Σκοπίων.
Ποιο όνομα, ποια Σκόπια; Τα Σκόπια εάν δεν διαμελίστηκαν ακόμα το οφείλουν στην Ελλάδα. Και μόνο στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι που υπερασπίζεται την ανάγκη της ύπαρξής τους. Οι άλλοι ολόγυρά τους θέλουν να τα διαμελίσουν και να προσαρτήσουν από ένα κομμάτι.
Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν που βγήκε μπροστά και απείλησε με βαρύτατες συνέπειες όποιον επιχειρήσει αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.
Φαίνεται ότι το ξέχασαν κάποιοι στα Σκόπια ότι χρωστάνε στον Κοτζιά που δεν έγιναν τον Μάιο ροντέο.
Τα Σκόπια εάν θέλουν να επιβιώσουν ως ανεξάρτητο κράτος πρέπει να ανταποδώσουν άμεσα στην Ελλάδα συμφωνώντας σε ένα όνομα που θα μπορεί να ανεχτεί ο ελληνικός λαός και δεν θα καπηλεύεται την ιστορία του ελληνικού έθνους ούτε θα εμπεριέχει αλυτρωτισμούς.
Η Ελλάδα πήρε τα σκήπτρα του “αφεντικού” στα Βαλκάνια γιατί είναι η μοναδική χώρα που μπορούν να βασιστούν οι ΗΠΑ. Γιατί μόνο η Ελλάδα είναι παραδοσιακή τους σύμμαχος, κανονική δυτική χώρα και πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη ενώ οι υπόλοιποι στα Βαλκάνια έχουν κάτι χωροφυλακές που παριστάνουν τους στρατούς.
Και γιατί επίσης η Ελλάδα είναι η μήτρα του δυτικού πολιτισμού και η κοιτίδα του δυτικού ανθρώπου.
Η Ελλάδα δεν “εξαγοράζει” κανενός την εύνοια, όπως κάνουν οι βαλκανικές πόρνες στους νταβατζήδες τους.
Η Ελλάδα είναι η παγκόσμια υπερδύναμη του πολιτισμού.
Να κάνουν λοιπόν σωστές αναλύσεις στα Σκόπια. Και να προσέχουν πώς σκέφτονται.
Το καλό τους εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα, όταν οι άλλοι θέλουν να τους σβήσουν από τον χάρτη. Εάν θέλουν να έχουν την Ελλάδα σύμμαχο και να εγγυάται τα σύνορά τους και με τα F-16 της.
Γιατί ναι, είναι τα ελληνικά F-16 που εγγυώνται ότι όποιος τολμήσει να αλλάξει τα σύνορα στα Βαλκάνια θα έχει βαριές συνέπειες. Από τα ελληνικά F-16 προστατεύονται και τα Σκόπια. Αλλά που να το καταλάβει αυτό ο μίζερος Σκοπιανός δημοσιογράφος;
Είδατε πώς ένα ηλίθιο άρθρο μπορεί να γίνει αφορμή για εξαιρετικά σοβαρές κουβέντες;